Μετά από τρεις ήττες που τον πλήγωσαν πολύ και απειλούν να τον εκτροχιάσουν πλήρως, ο Ολυμπιακός ψάχνει αντίδραση. Η νίκη απόψε στο ΣΕΦ απέναντι στη Χίμκι (21:45, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) είναι εκ των ων ουκ άνευ για τους «ερυθρόλευκους», αφού σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της πρόκρισης.

Οι Πειραιώτες, άλλωστε, έχουν ένα «βουνό» μπροστά τους, καθώς μετά την πρωτοπόρο του ομίλου αντιμετωπίζουν εκτός έδρας ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει ακόμη στον «ανενεργό» στον πρώτο γύρο του Top 16 Παπανικολάου, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες για τη συμμετοχή του Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ έχει παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο στο πρόβλημα στο γόνατο και ίσως να είναι στη δωδεκάδα, όπου θα βρίσκεται ο Δημήτρης Αγραβάνης που έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

Η Χίμκι έχει ρεκόρ 4-1, αλλά ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη εκτός έδρας στο Top 16. Γενικότερα μακριά από τη Μόσχα δεν είναι το ίδιο ισχυρή, καθώς φέτος έχει κερδίσει μόνο τη Ρεάλ και τη Στρασμπούρ, ενώ έχει χάσει από Μπάγερν, Ερυθρό Αστέρα, Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις θα στηριχτεί στους εξαιρετικούς περιφερειακούς Αλεξέι Σβεντ (πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη), Ταϊρίς Ράις, Πέτερι Κόπονεν και Ζόραν Ντράγκιτς, στους χρήσιμους φόργουορντ Τάιλερ Χάνεϊκατ και Σεργκέι Μόνια, αλλά και στη δυνατή front line των Τζέιμς Όγκουστιν, Μάρκο Τοντόροβιτς, αλλά όχι τον τραυματία Πολ Ντέιβις.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Ολυμπιακός και Χίμκι έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, όλες στο Top 16. Τη σεζόν 2009/10 «μίλησε» η έδρα, με το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ να είναι 87-69 και στη Μόσχα 96-83, ενώ την περίοδο 2012/13 ο Ολυμπιακός είχε 2/2, 87-82 στη Ρωσία και 79-70 στο ΣΕΦ.



Ε’ Όμιλος
Τσεντεβίτα-Παναθηναϊκός 60-78
Νταρουσάφακα-Ερυθρός Αστέρας 69-66
Ουνικάχα Μάλαγα-Λοκομοτίβ Κουμπάν 64-82
Αναντολού Εφές-Φενέρμπαχτσε 20:30
Βαθμολογία: Φενέρ 5-0, Λοκομοτίβ 4-2, Ερυθρός Αστέρας 3-3, Παναθηναϊκός 3-3, Εφές 3-2, Μάλαγα 2-4, Τσεντεβίτα 2-4, Νταρουσάφακα 1-5.

Στ’ Όμιλος
Μπάμπεργκ-Μπαρτσελόνα 74-70
Ζαλγκίρις-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:45
Ρεάλ Μαδρίτης-Λαμποράλ Κούτσα 21:45
Ολυμπιακός-Χίμκι 21:45
Βαθμολογία: Χίμκι 4-1, ΤΣΣΚΑ 3-2, Λαμποράλ 3-2, Ρεάλ 3-2, Μπάμπεργκ 3-3, Ολυμπιακός 2-3, Μπαρτσελόνα 2-4, Ζαλγκίρις 1-4.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Έκοψε» τη φόρα της Ρεάλ και την «έπιασε» η Αρμάνι

Μπαρτζώκας: «Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ από πολύ καλούς σουτέρ»

Μαρτίνες: «Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη πίστη - Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί»

Έντονες αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ μετά την 3η σερί ήττα, αλλά και χειροκρότημα στήριξης στην αποχώρηση

«Μίλησαν οι προσωπικότητες του Παναθηναϊκού»: To σχόλιο Πετρίδη για το σπουδαίο «διπλό» στην Πόλη!

Αυτοκαταστροφικός Ολυμπιακός, κατέρρευσε στην 4η περίοδο και βυθίστηκε στην εσωστρέφεια!

Πήρε το ντέρμπι επί του Ερυθρού και παρέμεινε στην κορυφή η ασταμάτητη Χάποελ Τελ Αβίβ!

Βαθμολογία Euroleague: Ανέβηκε στο 10-6 ο Παναθηναϊκός, στα όρια της δεκάδας ο Ολυμπιακός

Το viral λάθος της Ευρωλίγκας στο τελικό σκορ του Φενέρ-Παναθηναϊκός με το logo του Ολυμπιακού!

Χουάντσο: «Ορμάω σε κάθε μπάλα, ξέρω τη δουλειά μου και το τι πρέπει να κάνω»