Το φετινό ευρωπαϊκό μέλλον του Περιστερίου κρίνεται απόψε. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη (19:30, ΕΡΤ3) αντιμετωπίζει τη VEF Ρίγα στη Λετονία και χρειάζεται νίκη και με διαφορά τεσσάρων πόντων για να καλύψει το -3 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στους «16» του Basketball Champions League. Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς τα νέα αποκτήματα, Γκουτιέρες και Γούνταρντ, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ οι Μπουρούσης και Χάροου έχουν μείνει εκτός προπονήσεων για αρκετές μέρες.

Στις δηλώσεις του ενόψει του παιχνιδιού, ο αρχηγός των «κυανοκίτρινων» Παναγιώτης Βασιλόπουλος, υποστήριξε πως η ελληνική ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να παίξει υπό πίεση για 40 λεπτά: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που μας βρίσκει σε μια περίεργη φάση. Οι δύο ξένοι που αποκτήθηκαν (Γκουτιέρες και Γούνταρντ) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ο Μπουρούσης και ο Χάροου θα παίξουν χωρίς να έχουν κάνει προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά στην τελική είναι ένα παιχνίδι όπου το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία είναι η τακτική. Το πιο σημαντικό είναι ποιος το θέλει πιο πολύ και ποιος θα παίξει πιο σκληρά. Και το πιο σημαντικό είναι ποιος θα καταφέρει να αντιδράσει καλύτερα κάτω από την πίεση. Είναι ένα παιχνίδι που δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο».

Η Στρασμπούρ έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση ως πρώτη, ενώ η Ρίτας Βίλνιους που την υποδέχεται δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης.

Αναλυτικά η τελευταία αγωνιστική:

Tρίτη, 26 Ιανουαρίου
Ρίγα-Περιστέρι 19:30
Ρίτας Βίλνιους-Στρασμπούρ 19:30

Βαθμολογία
Στρασμπούρ 4-1
Ρίγα 3-2
Περιστέρι 2-3
Ρίτας Βίλνιους 1-4

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube