Ολοκληρώνεται η παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου στην Ευρωλίγκα, μετά από 20 και πλέον χρόνια. Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Πετρίδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, οι μέτοχοι της διοργάνωσης αποφάσισαν με ψήφους 6-5 στη σημερινή τηλεδιάσκεψή τους να απομακρύνουν τον CEO της διοργάνωσης από τη θέση του, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται τυπικά στις 30 Ιουνίου. Μάλιστα, λέγεται πως δεν αποκλείεται να αποχωρήσει και μόνος του νωρίτερα, καθώς έχει χάσει πλέον την ισχύ που είχε για μια εικοσαετία και πλέον.

Ο Καταλανός δικηγόρος προσπάθησε να «γαντζωθεί» στη θέση του μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφερε είναι να προσθέσει στο… άρμα του την Αναντολού Εφές και να γίνουν πέντε οι ομάδες που τον υποστήριζαν, μετά τις τρεις ισπανικές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, αλλά και τη Φενέρμπαχτσε.

Πάντως οι υπόλοιπες έξι ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας την πλειοψηφία, υπερίσχυσαν και πλέον η Ευρωλίγκα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα πορευτεί με νέο επικεφαλής. Υπενθυμίζεται ότι οι έξι αυτές ομάδες, με την προσθήκη της Εφές, είχαν κινήσει τις διαδικασίες κατά του Μπερτομέου τον Απρίλιο σε μυστική συνάντηση στην Αθήνα καταφέρνοντας αρχικά το καλοκαίρι να τον αποδυναμώσουν (καθώς πλέον εδώ και μήνες δεν αποφασίζει... μόνος του) και τελικά να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως πάρθηκε απόφαση, έπειτα από πρόταση της Μακάμπι, να «παγώσουν» όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες που είχαν κινηθεί κατά προσώπων και ομάδων (μεταξύ αυτών και εκείνες κατά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πλησιάζει στη Ρεάλ ο Λορέντζο Μπράουν

Αταμάν: «Είμαι τυχερός που έχω τον Σλούκα -Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα»

O Λεσόρ επέλεξε ως αγαπημένη του φάση στη σεζόν το play με τον Γκριγκόνις στη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μονακό!

Το απίθανο «πόστερ» κάρφωμα του Λεσόρ στον Πουαριέ αναδείχθηκε «πτήση» της σεζόν στην Euroleague

Η Euroleague θυμίζει στον κόσμο 4 clutch στιγμές του Σπανούλη σε Final Four ενόψει Βερολίνου

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: «Τυχεροί που πέφτουμε πάνω στον Παναθηναϊκό»

Χουάντσο: Hταν λες και έπαιζα με 7 κιλά παραπάνω - Aπό τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Game 5

Καλάθης: «Η καρδιά μου θα είναι πάντα στον Παναθηναϊκό, μπασκετικά και συναισθηματικά»

Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»

Η φοβερή τάπα του Ράιτ στον Βέσελι ψηφίστηκε ως η Magic Moment της σεζόν στην Euroleague!