Η Ελισάβετ Τελτσίδου έγραψε τη δική της σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τζούντο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Τάραντα, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -70 κιλών.

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ολοκλήρωσε αήττητη την παρουσία της στη διοργάνωση, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Μετά το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε αυτή τη φορά στην κορυφή, πανηγυρίζοντας το δεύτερο και σημαντικότερο μετάλλιό της στη διοργάνωση.

Στον τελικό των -70 κιλών, η Τελτσίδου αντιμετώπισε την 18χρονη Σέρβα Αλεξάντρα Άντριτς και βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη με ένα Waza-ari, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο.

Νωρίτερα, στον ημιτελικό, είχε επικρατήσει επίσης με Waza-ari της 22χρονης Σλοβένας Νίκα Κόρεν, ενώ στον πρώτο της αγώνα είχε ξεπεράσει με εμφατικό τρόπο το εμπόδιο της 24χρονης Κροάτισσας Λάρα Σβιέτκο, την οποία νίκησε με ippon μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Κόρεν όσο και η Σβιέτκο κατέκτησαν τελικά χάλκινο μετάλλιο.

Το χρυσό της Τελτσίδου ήταν το τέταρτο για την Ελλάδα στο τζούντο σε Μεσογειακούς Αγώνες, μετά τις επιτυχίες του Ηλία Ηλιάδη στην Αλμερία το 2005 και την Πεσκάρα το 2009, αλλά και της Ιουλιέτας Μπουκουβάλα στην Πεσκάρα το 2009. Συνολικά, τα ελληνικά χρώματα μετρούν πλέον 19 μετάλλια στο άθλημα από το 1983 μέχρι σήμερα.

Την προσπάθεια της Ελληνίδας πρωταθλήτριας παρακολούθησε από κοντά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης τη συνεχάρη για τη σημαντική επιτυχία της.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube