Δεν κατάφεραν να ανακτήσουν στοιχεία οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες με την ειδική συσκευή, με την οποία επιχείρησαν να αντλήσουν πληροφορίες από τα καταγραφικά των δύο μοιραίων τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη, με τραγικό απολογισμό 57 νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Μαδιάς, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός και δικαστικός εμπειρογνώμονας, οι Ιταλοί κλήθηκαν να αντλήσουν με ειδικά μηχανήματα στοιχεία από το καταγραφικό και των δύο τρένων έτσι ώστε να προσδιοριστούν κρίσιμοι παράγοντες για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Δυστυχώς οι 4 Ιταλοί εμπειρογνώμονες έκαναν τρεις προσπάθειες, που δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. Θεωρώ ότι η προσπάθεια σταματάει εδώ» ανέφερε ο κ. Μαδιάς εκτιμώντας ότι το πιθανότερο είναι να έχει υποστεί βλάβη ο εγκέφαλος του καταγραφικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία που προσπάθησαν να ανακτήσουν ήταν η ταχύτητα με την οποία έτρεχαν τα τρένα από το σταθμό της Λάρισας μέχρι το σημείο της σύγκρουσης.

«Έγινε αναζήτηση κρίσιμων στοιχείων για να προσδιοριστούν κάποιοι παράγοντες για την διερεύνηση του δυστυχήματος, όπως ταχύτητες, κίνηση, στάση της αμαξοστοιχίας από το σταθμό της Λάρισας μέχρι το σημείο του δυστυχήματος και την παράξενη ανάφλεξη» κατέληξε.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής