Ολοκληρώθηκαν τα δύο μνημεία που θα τοποθετηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας με τη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Τα σχέδια ανήκουν στην εικαστικό, Μαρία Μανδάκη ενώ η κατασκευή έγινε από τον σιδηρουργό, Γιάννη Σαντεξή.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το λεγόμενο «δέντρο των ψυχών» θα εγκατασταθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη.

«Το δέντρο της μνήμης» θα τοποθετηθεί στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά, είχε προταθεί να μπει στην παλιά παραλία αλλά εν τέλει επιλέχθηκε το πάρκο του απογευματινού ήλιου στη νέα παραλία. Τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης αναμένεται να οριστικοποιήσει το σχέδιο αλλά και το σημείο, που θα τοποθετηθεί το μνημείο. Στην αίθουσα αναμένεται να βρεθούν και οι συγγενείς των θυμάτων.

«Είναι ένα έργο ευγενικό, δεν θα διχάσει την κοινωνία, θα την ενώσει», είπε, μεταξύ άλλων, η κα Μανδάκη.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντεξής είπε ότι πρόκειται για «ένα δίδυμο έργο με αρχή και τέλος, όπως η διαδρομή του τρένου. Το δέντρο των ψυχών στην Αθήνα είναι η αρχή και απεικονίζει ένα δέντρο με 57 κλαδιά και 57 ρίζες [όσα και τα θύματα της τραγωδίας] πάνω σε ένα βράχο. Οι απολήξεις του είναι πουλιά, που το κάθε πουλί αναφέρει το όνομα και την ηλικία του θύματος». Στο «δέντρο της μνήμης» στη Θεσσαλονίκη, τα πουλιά θα είναι πεσμένα από τα κλαδιά.

Τα αποκαλυπτήρια των δύο μνημείων θα γίνουν αρχές Μαρτίου με διαφορά μιας μέρας.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τέμπη: Νεκρός ελεγκτής της ΕΑΔ που κατηγορούταν για παράβαση καθήκοντος

Θάνατος 19χρονης στην Κεφαλονιά: Η στιγμή που σηκώνει περιπολικό ο αρσιβαρίστας που συνελήφθη

Σύντομη νοσηλεία σε θεραπευτήριο της Λάρισας είχε η Μαρέβα Μητσοτάκη

Το Ιράν ανοίγει πλήρως το Στενό του Ορμούζ για όλα τα εμπορικά πλοία για όσο ισχύει η εκεχειρία

Συνελήφθη 46χρονος για πορνογραφία ανηλίκων - Εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης

Η εισαγγελέας ζήτα την ενοχή του αστυνομικού της Βουλής και της πρώην συζύγου του για την κακοποίηση των παιδιών τους

«Νόμιζα ότι η Μυρτώ έπαθε επιληπτική κρίση, έχω δαγκωματιές» είπε στην απολογία του ο 26χρονος

Η Σιγκαπούρη θα προμηθεύεται κρέας και αυγά από την Ελλάδα

Στα δικαστήρια Κεφαλονιάς οι τρεις συλληφθέντες για το θάνατο της 19χρονης (βίντεο)

Επεισοδειακές καταδιώξεις και δύο συλλήψεις οδηγών στη Θεσσαλονίκη