Σε βάθος χρόνου θα επεκταθούν οι δικαστικές έρευνες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών με στόχο να διερευνηθούν λάθη, αμέλειες και παραλείψεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Το σήμα έδωσε χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος με έγγραφη παραγγελία του ζήτησε από τον μεταβατικό διοικητή και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΕ ΑΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, την αποστολή όλων των φακέλων για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Όπως αναφέρεται στην παραγγελία του κ. Ντογιάκου, η διοίκηση του ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την ανωτάτη εισαγγελική αρχή πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα υπήρχαν, πόσοι έχασαν τη ζωή τους, πόσοι τραυματίστηκαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Η ενέργεια αυτή του κ. Ντογιάκου αποσκοπεί στο να ελεγχθεί αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν για τα δυστυχήματα των τελευταίων 15 ετών ήταν οι προσήκουσες ή μήπως εκτός από εκείνους που πιθανά διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν ή αθωώθηκαν, υπήρχαν και άλλα άτομα στους οποίους οι έρευνες δεν στράφηκαν και οι σχετικές δικογραφίες πρέπει να επαναξιολογηθούν.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ντιογιάκος έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης που σημειώθηκε το Μάιο 2017 και είχε 4 νεκρούς και 10 τραυματίες, για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του δυστυχήματος και ο οποίος αθωώθηκε.

Χρ. Βουρλιώτης: Σε βάθος 15ετίας η έρευνα για τις συμβάσεις του ΟΣΕ
Σε βάθος 15ετίας προσδιόρισε τον έλεγχο για τις συμβάσεις του ΟΣΕ ο προιστάμενος της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος Χαρ. Βουρλιώτης.

Ο οικονομικός εισαγγελέας παρέστη τη Δευτέρα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και στο περιθώριο αυτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας «Voria» ανέφερε πως οποιαδήποτε οικονομική ατασθαλία ή παρανομία που έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στις συμβάσεις του ΟΣΕ θα εντοπιστεί ενώ ο έλεγχος θα αφορά δεκάδες πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης τόσο στον ΟΣΕ όσο και σε επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με τον Οργανισμό.

«Ό,τι μεμπτό υπάρχει θα βρεθεί», σημείωσε ο κ. Βουρλιώτης.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Κηφισίας – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αθήνα

«Σειρήνες» πολέμου στην Ευρώπη: Πώς αντιδρούν στο ενδεχόμενο μιας σύρραξης οι Έλληνες πολίτες - Δείτε βίντεο

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη 24/12

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δράστες εκπαιδεύτηκαν στην Αυστραλία

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά σήμερα 22 Δεκεμβρίου η επιστροφή πινακίδων ΙΧ από τη Δημοτική Αστυνομία

Επιστροφή 3 ενοικίων για 50.000 γιατρούς και εκπαιδευτικούς το 2026

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος κατέσφαξε τη σύντροφό του και αυτοκτόνησε

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Έως 18°C η θερμοκρασία

Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς άμαχους από ένα χωριό στο Σούμι - Αγνοείται η τύχη τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης