Κρατούμενος σε φυλακή της Τουρκίας βρίσκεται συγγενής θύματος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κρατούμενος έχει υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με χθεσινή της επικοινωνία, η οικογένεια του Έλληνα κρατουμένου ζητήσε την συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συγγενικού του προσώπου.

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Έλληνας πρόξενος επικοινώνησε άμεσα με αρμόδια τουρκική εισαγγελία και ζήτησε εκτάκτως άδεια να επισκεφθεί τον Έλληνα πολίτη, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας.

Η αιτηθείσα άδεια επισκέψεως δόθηκε κατ' εξαίρεση και σήμερα το πρωί (03.03.2023) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση.

Παράλληλα, ζητήθηκε και συνάντηση με προϊστάμενο αρμόδιας Γενικής Εισαγγελίας Ραιδεστού, ώστε να μεταφερθεί το σχετικό αίτημα του Έλληνα πολίτη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα απέστειλε άμεσα, χθες, Ρηματική Διακοίνωση στο τουρκικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες ελληνικής πρεσβείας, με τις διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, θα λάβει χώρα συνάντηση, για το ίδιο ζήτημα, του Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, με τον γενικό γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αποδοχή ή όχι του αιτήματος «ειδικής αδείας για ανθρωπιστικούς λόγους» εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των τουρκικών αρχών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αναταραχές στη Γαλλία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο ιστορικό δημαρχείο της Λιμόζ – Κατέρρευσε η στέγη και το καμπαναριό

Μαχαίρωμα μεταξύ ανηλίκων στην Πάτρα – Τραυματίστηκε 15χρονος

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία

Νέο «δώρο» Τραμπ στον Πούτιν: Ακυρώνει στο παρά πέντε κυρώσεις του νόμου Γκράχαμ κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ ήθελε ωκεανό στο όνομά του, αλλά η Google του τα έκανε… θάλασσα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου