Μετά τα αιτήματα των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, η συνεδρίαση αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 11 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι είναι προφανώς, όπως ανέφερε χθες και στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι και αυτή, η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μια από όσες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού έργου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε, ότι είναι προφανές ότι με την αυριανή συνεδρίαση - ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου η οποία συγκαλείται για ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας και της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα, ανοίγει ο κύκλος των σχετικών συζητήσεων και δεν κλείνει αυτή η κοινοβουλευτική διερεύνηση.

Νωρίτερα, τη διάθεσή του να είναι παρών στην Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και τον ενημέρωσε ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία θα συνεδριάσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανόν τη Δευτέρα.

Η ΝΔ υπέβαλε αίτημα σύγκλησης της επιτροπής προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία των έργων στο σιδηρόδρομο, αλλά και για τη σύμβαση 717, οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και ο κ.Χρήστος Σπίρτζης.

Δείτε την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής:



Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για το δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: «Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει».

Σε ερώτηση αν ο κ. Καραμανλής θα πάει στη Βουλή απάντησε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα πάει στη Βουλή και όπου χρειαστεί».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές, συγκρούσεις με την αστυνομία - Στις φλόγες τουριστικό γραφείο στη Λυών

Γαλλία: Μέρα δοκιμασίας και σύγκλισης «οργής»: Η χώρα κατεβαίνει στους δρόμους

«Ιστορική στιγμή»: Η Μόσχα πανηγυρίζει για την αναστολή των κυρώσεων από τον Τραμπ

Αποκλειστικό ΣΚΑΪ: Αστυνομικός πέταξε τον εξοπλισμό του για να διαπληκτιστεί με πολίτη – Βίντεο

Αλτσχάιμερ: Οι νέες θεραπείες έφτασαν στην Ελλάδα - Ποιοι μπορούν να τις λάβουν και σε ποια νοσοκομεία

Νέο «δώρο» Τραμπ στον Πούτιν: Ακυρώνει στο παρά πέντε κυρώσεις του νόμου Γκράχαμ κατά της Ρωσίας

Ο Τραμπ ήθελε ωκεανό στο όνομά του, αλλά η Google του τα έκανε… θάλασσα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 17 Οκτωβρίου

Φρουροί της Επανάστασης: Δεξαμενόπλοιο προσέκρουσε σε νάρκη στο Στενό του Ορμούζ

Ένας 72χρονος σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε δυο άλλες σε γηροκομείο στη Γερμανία