Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε με κάθε τρόπο η Ουνικάχα Μάλαγα!

Η ομάδα του Ιμπόν Ναβάρο επικράτησε με σκορ 80-75 στον «ισπανικό εμφύλιο» με την Τενερίφη και κατέκτησε το Basketball Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάνοντας μία σπουδαία επιτυχία στη φετινή εντυπωσιακή σεζόν!

Πλέον, οι Ανδαλουσιανοί έχουν 3 ευρωπαϊκούς τίτλους στην ιστορία τους, μαζί με το Κύπελλο Κόρατς του 2001 και το Eurocup του 2017, ενώ η ομάδα από τις Κανάριες Νήσους έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει για τρίτη φορά το BCL.

Kορυφαίος των νικητών με 17 πόντους ήταν ο πρώην «πράσινος» Κέντρικ Πέρι, ενώ 14 πόντους μέτρησε ο Νίχαντ Τζέντοβιτς και 11 ο Τάισον Κάρτερ.

Από την Τενερίφη, πρώτος σκόρερ ήταν και πάλι ο Κάιλ Γκάι με 18 πόντους, ενώ 16 είχε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι και 14 μαζί με 9 ασίστ ο Μαρσελίνιο Χουέρτας.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 27-38, 56-62, 75-80.

Αναλυτικά στατιστικά του ματς εδώ



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χατζής: «Δεν χωνεύεται εύκολα μία τέτοια ήττα, δεν πρέπει να υπάρχει καταστροφολογία για την ΑΕΚ»

«Ψηλά το κεφάλι» - Οπαδοί της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο μετά τον τελικό

Γκουντάιτις στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πολύ δύσκολο να νικήσεις την ΑΕΚ, το πιστεύαμε - Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες ανατροπές»

Τα highlights από τη σκληρή ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του ΒCL με τη Ρίτας

Γκρέι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ωριμότητα, αυτή ήταν η καταστροφή μας»

Σάκοτα: «Πρέπει να έχεις... τέτοια για να πάρεις το τελευταίο σουτ - Είχα το προαίσθημα ότι η διαφορά δεν ήταν αρκετή»

Τα σχόλια στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ στον τελικό με τη Ρίτας

Ο Λουκόσιους MVP του Final Four στο BCL, μετά την επική εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ

Αναγνώρισε την προσπάθεια ο κόσμος της ΑΕΚ: Το θερμό χειροκρότημα στην απονομή των μεταλλίων

Φίζελ: «Είμαι ευγνώμων που είμαι εδώ με αυτούς τους παίκτες - Τους αφήσαμε πολλά ελεύθερα τρίποντα και βρήκαν ρυθμό»