Ξέρουμε περιστατικά με αρκετούς τερματοφύλακες που ξεκίνησαν από άλλη θέση, μέχρι να καταλήξουν στον «άσο». Ξέρουμε επίσης και μερικές περιπτώσεις με παίκτες που σε μικρή ηλικία ξεκίνησαν ως τερματοφύλακες και το εγκατέλειψαν αργότερα.

Όμως η περίπτωση του επιθετικού της Βορείου Ιρλανδίας, Τζος Μαγκένις, που σκόραρε κόντρα στην εθνική Ελλάδας, είναι... διαφορετική.

Διότι ο στράικερ πλέον, της Κιλμαρνόκ, ήταν τερματοφύλακας μέχρι πολύ πρόσφατα. Μάλιστα η μετάβαση του από τον «άσο» στην επίθεση προέκυψε σε ηλικία 19 ετών, λίγο πριν υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ως γκολκίπερ δε, έχει στο ενεργητικό του και μία συμμετοχή απέναντι στη Λίβερπουλ, σε ένα παιχνίδι για το Λιγκ Καπ το 2007, όταν φορούσε τη φανέλα της Κάρντιφ.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός του Μαγκένις άλλαξε, όταν πήγε δανεικός από την Κάρντιφ στην Γκρίμπσι το 2009, όπου έγινε η μετάβαση.

Ο Μαγκένις που έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας με τις μικρές εθνικές ομάδες της Βορείου Ιρλανδίας, βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην καριέρα του με τη φανέλα της ομάδας της χώρας του.

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube