Την τέταρτη θέση στο «Σαμαρτζίδης Καπ» κατέλαβε η Εθνική πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με ανανεωμένο πρόσωπο ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων που ακολουθούν, ηττήθηκε 6-5 από το Μαυροβούνιο στο φινάλε του τουρνουά και δεν μπόρεσε να ανέβει στο… βάθρο.

Ο αγώνας κρίθηκε ουσιαστικά στην κακή τρίτη περίοδο που πραγματοποίησε η Ελλάδα, όταν το Μαυροβούνιο έτρεξε σερί 3-0 και έφτασε να προηγείται μέχρι και 5-1. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου αντέδρασαν και μείωσαν σε 5-3, όμως και πάλι η ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς πήρε διαφορά τριών γκολ (6-3).

Δύο γκολ από τους Σολανάκη και Παπαναστασίου έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, διαμορφώνοντας το 6-5, 74'' πριν τη λήξη, ωστόσο στη συνέχεια δεν υπήρξαν περαιτέρω... συγκινήσεις, με το Μαυροβούνιο να αντέχει στην ελληνική αντεπίθεση και να φτάνει στη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-3, 3-1

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Καπότσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Φουντούλης, Παπαναστασίου 1, Ποντικέας, Σολανάκης 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Δερβίσης 1, Χατζηγούλας, Ζερδεβάς.

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν, Μπανίσεβιτς, Πόπαντιτς 2, Βίντοβιτς, Ντούρντιτς, Ντράσκοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ράντοβιτς 1, Σπάιτς, Τσούσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1, Σκεπάνοβιτς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube