Η αποψίλωση των δασών στη Βραζιλία τον Ιούλιο σχεδόν τετραπλασιάστηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, αποκαλύπτουν επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες Τρίτη.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η τάση είναι εξαιρετικά ανησυχητική, παρότι αυτό αμφισβητείται συστηματικά από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος ανήκει στην άκρα δεξιά.

Το βραζιλιάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας (INPE), ο δημόσιος οργανισμός ο οποίος είναι επιφορτισμένος να παρακολουθεί την αποψίλωση των δασών στην Αμαζονία, έκανε λόγο για εκδάσωση 2.254 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε όλη τη χώρα τον περασμένο μήνα, από 596,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα τον Ιούλιο του 2018.

Πρόκειται για αύξηση 278% μέσα σε έναν χρόνο.

Δεδομένα του INPE που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα έκαναν λόγο για αύξηση κατά 88% της αποψίλωσης των δασών στη Βραζιλία τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς.

Οι δασικές περιοχές που αποψιλώθηκαν έφθασαν τα 6.833 τετραγωνικά χιλιόμετρα τους 12 προηγούμενους μήνες, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 40%, σύμφωνα με τον ίδιο οργανισμό.

Η κυβέρνηση καθαίρεσε πρόσφατα τον Χικάρντου Γκαλβάου, τον διευθυντή του INPE, ο οποίος κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση Μπολσονάρου ότι διέσπειρε «ψευδή» δεδομένα για να «παίξει το παιγνίδι των ΜΚΟ».

Για τον κ. Μπολσονάρου, δηλωμένο αμφισβητία της επιστημονικής συναίνεσης για τις κλιματικές αλλαγές, τα δεδομένα που καταγράφουν την πρόσφατη ραγδαία αύξηση της καταστροφής των δασών στη Βραζιλία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και «αμαυρώνουν την εικόνα» της χώρας.

Πηγή:Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σοκ στη Γερμανία: Νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βερολίνο ο Υπουργός Οικονομίας της Βαυαρίας Χούμπερτ Αϊβάνγκερ

Επίθεση των Χούθι σκότωσε τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας στην Ταΐζ της Υεμένης

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη