«Θαύμα, θαύμα», θα φώναζε κάποιος αφελής αν έβλεπε το συγκεκριμένο θέαμα. Άτομα με υποτιθέμενα κινητικά προβλήματα σηκώθηκαν από τα καροτσάκια τους και πανηγύρισαν το γκολ της εθνικής τους ομάδας.

Αν και αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην Ελλάδα, αν είχαμε πετύχει κάποιο τέρμα, το όλο σκηνικό έλαβε χώρα στο γήπεδο «Σάο Πάουλο Αρένα», 66.000 θέσεων.

Το «θαύμα» έγινε καθώς η FIFA είχε εκδώσει φθηνότερα εισιτήρια για ηλικιωμένους, φοιτητές και άτομα με ειδικές ανάγκες. Έτσι πολλοί κατέφυγαν στη μαύρη αγορά, για να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα εισιτήρια και παρότι δεν έχουν κινητικά προβλήματα, πήγαν και στρογγυλοκάθισαν στις θέσεις που προβλέπονται για ανάπηρους. Και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα...

Είναι χαρακτηριστικό πως αν κάποιος εξασφαλίσει δύο εισιτήρια για άτομα με ειδικές ανάγκες, το ένα είναι δωρεάν, οπότε το δέλεαρ ήταν ακόμη μεγαλύτερο για τους επιτήδειους.

Η πλειοψηφία των 22 οπαδών, που ερευνώνται από τις αρχές για το αδίκημα της απάτης, είναι Βραζιλιάνοι για τους οποίους υπάρχουν 30 περίπου φωτογραφίες που τους δείχνουν να σηκώνονται από τα καροτσάκια τους και να πανηγυρίζουν.

Επιμέλεια: Νίκος Παπακαλός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube