Αύριο το απόγευμα θα ολοκληρωθεί επί ελληνικού εδάφους η προετοιμασία του Ατρόμητου για τον αγώνα της Πέμπτης στη Στοκχόλμη με την ΑΪΚ για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και η τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων» εξήγαγε χρήσιμα συμπεράσματα από το τελευταίο ματς των Σουηδών κόντρα στην Έλφσμποργκ.

Κατ’ αρχήν στον Ατρόμητο διαπίστωσαν με κάθε βεβαιότητα τη φουλ φόρμα που βρίσκεται η ΑΪΚ, καθώς η μεγάλη νίκη της με 4-2 προέκυψε κόντρα στην ομάδα που βρισκόταν στην 3η θέση του πρωταθλήματος, ενώ ξεχώρισαν όπως ήταν φυσικό τον Ενόκ Γκοϊτόμ που είναι μια… επίθεση μόνος του.

Ωστόσο, πέραν της απόδοσής της στην επίθεση, το report που έχει συντάξει η ομάδα scouting του Ατρόμητου για την ΑΪΚ, κάνει λόγο για τρωτά σημεία τα οποία εντοπίζονται στο κέντρο της άμυνάς της, αλλά και στο αργό της transition, δηλαδή ότι από φάση επίθεσης, τίθεται πολύ αργά σε φάση άμυνας.

Το δεύτερο στοιχείο εξυπηρετεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πλάνα του Μιχάλη Γρηγορίου, καθώς ο τεχνικός των Περιστεριωτών ποντάρει στην ταχύτητα των ποδοσφαιριστών του, όπως του Ναπολεόνι και του Μαρσελίνιο. Όπως προκύπτει, ωστόσο, από το ρεπορτάζ, στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας δεν υπάρχει μόνο η αντεπίθεση ως τρόπος ανάπτυξης, καθώς το βάρος έχει πέσει σε κάθε πιθανό τρόπο για να επιτευχθεί το γκολ, αφού αποτελεί νούμερο 1 στόχο για το ματς της Πέμπτης.

Όσον αφορά τα πλάνα της ενδεκάδας, ο νεαρός τεχνικός έχει καταλήξει στον κορμό που θα στηριχθεί, αλλά ακόμα προβληματίζεται για δύο θέσεις. Αυτές αφορούν τον παρτενέρ του Σωκράτη Φυτανίδη στο κέντρο της άμυνας (Λαζαρίδης ή Εμπόου), αλλά και αυτή του αριστερού μπακ (Κούρος ή Μπίτολο).

Στις υπόλοιπες θέσεις τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Γκορμπούνοφ θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Κιβρακίδης και σίγουρος σέντερ μπακ ο Φυτανίδης. Καθαρό αμυντικό χαφ θα είναι ο Φερνάντο Γοδόι και μπροστά του, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, θα βρεθούν οι Φερνάντο Ουσέρο και Πίτου Γκαρσία. Όσο για τη μεσοεπιθετική τριάδα, Μαρσελίνιο και Ούμπιντες θα στηρίζουν τις προσπάθειες του Στέφανο Ναπολεόνι που θα είναι στην κορυφή.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή προπόνηση οι Ναπολεόνι και Λε Ταλέκ έκαναν ατομικό, επειδή ένιωθαν σφιγμένοι από τις προηγούμενες προπονήσεις. Αύριο όμως θα ενσωματωθούν κανονικά και δεν τίθεται μη συμμετοχής τους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το όνομα του Νίκολας Μαρτίνες, είναι μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που ενδιαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ατρόμητο, αλλά μέχρι να περάσουν τα ματς με την ΑΪΚ, κανείς είτε από τη διοίκηση είτε από την τεχνική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με μεταγραφικά ζητήματα.

Αν προκύψει κάτι, αυτό θα συμβεί μετά τους αγώνες με τους Σουηδούς.

Παύλος Κουστέρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσορμπατζόγλου: «Παντού... ΑΕΚ ήταν γύρω από τον πάγκο της, όχι πρώτη φορά που δεν ήταν ήρεμος ο Αλμέιδα»

Αθανασίου: Εσωτερική αντίδραση για να πάει έτοιμος στα ματς που παίζει τη χρονιά ο Παναθηναϊκός - Δε φεύγει ο Τερίμ τώρα

ΟΦΗ: Ο Μπούσης συναντήθηκε με Κασσελάκη και Τάιλερ χαρίζοντάς τους από μία φανέλα της ομάδας

Βόλος: Θα μοιράσει αρνιά ενόψει Πάσχα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Τσακίρης: «Η ΑΕΚ θα προετοιμαστεί για νίκη με Ολυμπιακό, έστω κι αν μπορεί να μη τη χρειαστεί τελικά»

ΑΕΚ: Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα, άδεια από Αλμέιδα το Πάσχα

Κίνδυνος να χάσει το ντέρμπι με Ολυμπιακό ο Αλμέιδα-Αναμένεται δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Ευκαιρία για δουλειά με φόντο τον «τελικό» με Ολυμπιακό στον ΠΑΟΚ

Το πιστεύουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού!

Με αυτοπεποίθηση για τον τίτλο η ΑΕΚ παρά τη χαμένη ευκαιρία