Η αποχώρηση του Άντε Τόμιτς μετά από οκτώ χρόνια στη Βαρκελώνη άφησε ένα κενό στη φροντ λάιν της Μπαρτσελόνα, το οποίο ο Λιθουανός τεχνικός επιθυμεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο καταλανικός σύλλογος επιθυμεί να επιστρέψει του χρόνου στην κορυφή της Ευρώπης και για αυτό το λόγο ο τέως προπονητής της Ζαλγκίρις έχει πάρει την άδεια από τη διοίκηση να ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό για να φέρει ένα δυνατό όνομα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Οι παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του Σάρας είναι ο Γιαν Βέσελι της Φενέρμπαχτσε, ο Αιζάια Χαρτενστάιν των Χιούστον Ρόκετς, ο Γκρεγκ Μονρό της Μπάγερν Μονάχου και ο μέχρι πρότινος σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ταρίκ Μπλακ.

Ο Γιασικεβίτσιους θα ήθελε τον Βέσελι στην ομάδα του για να κάνει ένα τρομερό δίδυμο με τον Ντέιβις και να αποδυναμώσει ταυτόχρονα τη Φενέρ. Ωστόσο, ο Τσέχος ψηλός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την τουρκική ομάδα και η περίπτωσή του είναι δύσκολη. Ο Χαρτενστάιν είχε μικρή συμμετοχή με το Χιούστον στο φετινό πρωτάθλημα, όμως η σεζόν στο NBA θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβρη και η ομάδα του είναι δύσκολο να τον αποδεσμεύσει πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μονρό θα ήταν μια πολύ καλή λύση για την καταλανική ομάδα, αφού προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Ευρωλίγκα με τη Μπάγερν και σίγουρα θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου συλλόγου.

Ο Μπλακ υπό συνθήκες θα μπορούσε να απασχολήσει τον Γιασικεβίτσιους, όμως προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό. Όπως και να 'χει ο Σάρας μοιάζει αποφασισμένος να επενδύσει ένα σημαντικό ποσό για το πεντάρι της επόμενης σεζόν.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καλογιάννης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube