Τα «ασημί βέλη» είδαν πέρσι την Ferrari και τον Σεμπάστιαν Φέτελ να παίρνει την νίκη στην πίστα της Κουάλα Λουμπούρ, όμως φέτος επιδιώκουν να ανακτήσουν τα κεκτημένα στην έδρα του κύριου χορηγού της ομάδας.

Εκτός της Μαλαισίας, οι Γερμανοί το 2015 ηττήθηκαν τόσο στην Ουγγαρία, όσο και στη Σιγκαπούρη. Φέτος είδαν πρώτοι την καρό σημαία και στις δύο πίστες, θέλοντας να κάνουν το ίδιο και στην πίστα της Σεπάνγκ. «Η Μαλαισία είναι ένας μεγάλος αγώνας για εμάς. Το να κερδίσουμε στο δεύτερο σπίτι μας, μπροστά σε χιλιάδες φίλους μας, θα είναι ξεχωριστό. Όπως και στη Σιγκαπούρη, δεν πήγαμε όπως θα θέλαμε πέρσι, οπότε θα πρέπει να πιέσουμε για να τα καταφέρουμε φέτος».

Η Mercedes έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος κατασκευαστών στο Γκραν Πρι Μαλαισίας και ο Τότο Βολφ ζητά πλήρη συγκέντρωση στο στόχο, παρά το μεγάλο προβάδισμα από τη δεύτερη της βαθμολογίας Red Bull. «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Μπαίνουμε στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν, όπου η σωματική και πνευματική πρόκληση της κατάκτησης του τίτλου φτάνει στην κορύφωσή της. Απλά πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να τελειώσουμε τη δουλειά».

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

H Formula 1 επιστρέφει στην Αφρική: Στη Ρουάντα Grand Prix από το 2030 και μετά

Η βαθμολογία της Formula 1: Ολοένα και πιο κοντά στον τίτλο ο Αντονέλι - Πλησιάζει την τριάδα ο Φερστάπεν

He is back: Δεύτερη σερί νίκη για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

Ιστορική pole position για τον Φερστάπεν στη Σιγκαπούρη!

F1: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν στο βρόχινο Σπριντ της Σιγκαπούρης – Καταστροφικό φινάλε για τη ΜακΛάρεν

Καμία ποινή για Φερστάπεν στο περιστατικό με Χάμιλτον: Εκκινεί από την pole position στο Sprint Σιγκαπούρης

Συνεχίζει με... σπασμένα φρένα ο Φερστάπεν: Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε την pole του Sprint Race της Σιγκαπούρης!

Φερστάπεν: «Περήφανος για όλη την ομάδα»-Αντονέλι: «Ό,τι καλύτερο μπορούσαμε»

Formula 1: «Φωτιά» στη βαθμολογία μετά τη Μαλαισία – Φερστάπεν και Νόρις μαζί στους 188 βαθμούς

Πρώτη φετινή νίκη ο Φερστάπεν στο χάος της Μαλαισίας, απίθανο comeback οι Ferrari, καταστροφή για Ράσελ!