Ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν χάνουν λογικό αποτέλεσμα μοιάζει η ισοπαλία. Όπως, μάλιστα, έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον δωδέκατο όμιλο, όπου Τούρκοι και Πολωνοί έχουν ήδη από ένα «τρίποντο», η ισοπαλία είναι αρκετά φυσιολογική εξέλιξη. Επτά παιχνίδια αήττητη είναι η Τραμπζονσπόρ του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς και του Αβραάμ Παπαδόπουλου (έδωσε τη νίκη με 2-1 στο εκτός με τη Μέταλιστ την πρώτη αγωνιστική στο 94΄), οι σερί ισοπαλίες, όμως, έχουν αναδείξει ένα κλίμα γκρίνιας στο πρόσωπο του έμπειρου Βόσνιου προπονητή.

Μία πίεση, ειδικά, μετά το 1-1 με την Κασίμπασα (ισοφάρισε στο 85΄ στο «Χουσεΐν Αβνί Ακέρ») υπάρχει κι αν αθροίσουμε τι έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα με τον μουντιαλικό προπονητή των Τούρκων δεν είναι παράλογο να πούμε πώς δύο-τρία στραβά αποτελέσματα ακόμη είναι ικανά να τον κάνουν λιγότερο ισχυρό! Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες που ο Χαλίλχοτζιτς ζήτησε ανοικτά μεταγραφές για να μείνει στην Τράμπζον! Αυτές έγιναν, αλλά το βέτο είναι βέτο… Υπάρχουν προβλήματα με τραυματισμούς, μα ο στόχος των φιλοξενούμενων συγκεκριμένος: Η νίκη.

Η Λέγκια Βαρσοβίας, από την άλλη, είναι πέντε αγωνιστικές δίχως ήττα. Πέρασε ένα ταραχώδες ευρωπαϊκό καλοκαίρι, με την υπόθεση με τη Σέλτικ, αλλά κατέληξε εκεί που αξίζει. Στα μέτρα της για πρόκριση τουλάχιστον είναι το Γιουρόπα Λιγκ. Πρόκειται για μία ομάδα που αρέσκεται να παίζει την κόντρα στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι ενστάσεις μας, όμως, για την άμυνά της είναι ισχυρές. Πέντε γκολ από Σλασκ Βρότσλβαβ και Λεχ Πόζναν έχει δεχθεί τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες στην Εκστρακλάσα.

Κανένα από τα δύο δεν τα έχασε (4-3 και 2-2 αντίστοιχα), όμως αν φθάσει η Τράμπζον στα δύο γκολ, λέμε, και όχι στα τέσσερα η Λέγκια δεν έχει τύχη. Η τιμωρία του επιθετικού Μπερεζίντσκι είναι ένα μείον για τον πολύ καλό τεχνικό Χένινγκ Μπεργκ, ο οποίος είναι φιλόδοξος και αναζητά το «μπαμ» στην καριέρα του. Η απόδοση των Πολωνών χαμηλώνει και μοιραία υπάρχει… αναστάτωση και στα υπόλοιπα σημεία. Να κάνει κανένα κουλό ο Χαλίλχοτζιτς με την ενδεκάδα και να μην βάλει βασικούς δεν το θεωρούμε πιθανό, επομένως το 1,80 είναι απόδοση τιμιότατη.

Συμπληρωματικά η νίκη της Φέγενορντ κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης για τον έβδομο όμιλο ελκύει. Όχι τόσο η απόδοση αν και οι Βέλγοι έχουν ως μόνο παράσημο στη σεζόν την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τίποτε περισσότερο… Είναι μετρίων δυνατοτήτων ομάδα, αλλά και οι Ολλανδοί αρκετά αναξιόπιστοι φέτος. Στην καλή τους ημέρα είναι εξαιρετικοί, στην κακή τους τραγικοί. Μένουμε τη δύναμη του «Ντε Κάουπ», που αναμένεται ξανά γεμάτο, και στο κίνητρο της Φέγενορντ που μπαίνει στο παιχνίδι από τους μηδέν πόντους ενώ η Σταντάρ από τους τρεις! Λείπουν Καρσελά και Μπιά, δηλαδή οι καλύτεροι της Λιέγης! «Άσος».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
178. ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ – ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ: 1 (1,80)
179. ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: 1 (1,75)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube