Η μεταγραφική περίοδος έκλεισε και ορισμένοι παίκτες θα μείνουν δυσαρεστημένοι, γιατί παρ' ότι επιθυμούσαν να πάρουν μεταγραφή, τελικά παρέμειναν στις ομάδες τους. Οι υποθέσεις των μεταγραφών τους ανήκουν στα μεγαλύτερα «σίριαλ» του καλοκαιριού, που όμως δεν είχαν την κατάληξη που περίμεναν οι ποδοσφαιριστές, όπως τα παρουσιάζει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της «Μarca».

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)



Από την αρχή του καλοκαιριού ο Σάντσες είχε πει στην Άρσεναλ ότι θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα και να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή αλλά τελικά είδε όλες τις προτάσεις της να απορρίπτονται από τους «κανονιέρηδες». Ο Χιλιανός επιθετικός θα παραμείνει στους Λονδρέζους για έναν ακόμη χρόνο, όταν και θα μείνει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι καθώς τελειώνει το συμβόλαιό του.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν

Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)


Ξεκάθαρος ήταν από την αρχή της φετινής μεταγραφικής περιόδου ο Γκριζμάν, ότι θέλει να αποχωρήσει, αλλά τα σχέδιά του χάλασε η απαγόρευση μεταγραφών που έχει επιβληθεί στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» δεν θα είχαν πρόβλημα να τον ακριβοπουλήσουν αλλά από τη στιγμή που δεν θα μπορούσαν να έχουν άμεσα τον αντικαταστάτη του τον κράτησαν στο ρόστερ τους. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον 26χρονο επιθετικό έδειξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν στραφεί στην περίπτωση του Λουκάκου.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)


Εδώ και καιρό είχε ζητήσει να φύγει αλλά η Ντόρτμουντ δεν τον παραχωρεί αν δεν έρθει μία εξωπραγματική προσφορά για το μεγάλο της αστέρι,ο λόγος για τον Ομπαμεγιάνγκ. Το όνομα του 28χρονου επιθετικού συνδέθηκε έντονα στην αρχή του καλοκαιριού με την Τσέλσι, η οποία χτύπησε αρκετές φορές την πόρτα της Ντόρτμουντ ωστόσο αυτή δεν άνοιξε ποτέ. Όπως απέδειξαν οι Γερμανοί με τον Ντεμπελέ, οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας τους φεύγουν μόνο όταν κάποιος φουσκώσει για τα καλά τα ταμεία του συλλόγου.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μίλαν

Φαμπίνιο (Μονακό)


Πούλησε σχεδόν όλο της το περσινό ρόστερ αλλά ο Φαμπίνιο δεν πήγε πουθενά. Οι περισσότεροι από τους παίκτες που πέρσι «έλαμψαν» και πρωταγωνίστησαν για τους πρωταθλητές Γαλλίας αποτελούν παρελθόν. Ελάχιστοι έμειναν, ένας από αυτούς είναι ο 23χρονος μέσος, ο οποίος παρά την επιθυμία του να μετακομίσει στην Παρί, είδε την Μονακό να του χαλάει τα όνειρα και να τον διατηρεί στο ρόστερ της.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Παρί Σεν Ζερμέν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)


Το όνομά του Μαχρέζ έπαιξε για πολλές ομάδες στο φετινό μεταγραφικό παζάρι με τον ποδοσφαιριστή να έχει κάνει ξεκάθαρο στην Λέστερ ότι θέλει πολύ να αποχωρήσει. Ο 26χρονος επιθετικός βρέθηκε μία ανάσα από τη μετακόμισή του στη Ρόμα αλλά τελικά η μεταγραφή δεν προχώρησε. Την τελευταία μέρα των μεταγραφών βγήκαν σενάρια που τον ήθελαν να πηγαίνει στη Μπαρτσελόνα αλλά η υπόθεση κόλλησε με αποτέλεσμα να παραμείνει για άλλη μία χρονιά στην Λέστερ.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Ρόμα, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Τσέλσι

Ρος Μπάρκλεϊ (Έβερτον)


Η υπόθεσή του Μπάρκλεϊ είναι πιο περίπλοκη από τις άλλες καθώς ήταν έτοιμος να περάσει ιατρικές εξετάσεις στην Τσέλσι αλλά τελικά δεν εμφανίστηκε ποτέ! Μετά από 7 χρόνια παρουσίας στην Έβερτον, ήθελε να φύγει και ενώ μπορούσε να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους «μπλε» άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και έμεινε στα «Ζαχαρωτά». Παρά τη συμφωνία που υπήρξε με τους πρωταθλητές Αγγλίας για τον 23χρονο μεσοεπιθετικό, ο παίκτης θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Έβερτον και την επόμενη σεζόν.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Τσέλσι, Τότεναμ

Βαν Ντάικ (Σαουθάμπτον)


Με κάθε τρόπο προσπαθούσε να πείσει την ομάδα του να τον πουλήσει ωστόσο η Σαουθάμπτον αντιστεκόταν σε όλες τις προτάσεις που είχε για τον ποδοσφαιριστή. Τα χρήματα που ζητούσε ήταν πάρα πολλά και καμία ομάδα δεν έδειξε πρόθυμη να δώσει πάνω από 80 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο 26χρονος αμυντικός ήταν ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της Λίβερπουλ προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους

Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν Ζερμέν)


Μία ομάδα έπαιξε για τον Βεράτι και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα. Αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο «σίριαλ» του καλοκαιριού και πριν αποχωρήσει ο Νεϊμάρ με προορισμό την Παρί, πίεζε διαρκώς τους πρωτευουσιάνους για να πάρει μεταγραφή στους Καταλανούς. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν ήθελε καν να διαπραγματευτεί κάποια πιθανή παραχώρησή του 24χρονου μέσου και έτσι απέρριψε όλες τις προτάσεις των «Μπλαουγκράνα».

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Μπαρτσελόνα

Τόμας Λεμάρ (Μονακό)


Η υπόθεσή του Λεμάρ δεν είναι τελειωμένη ακόμα αλλά δύσκολα θα φύγει από τους πρωταθλητές Γαλλίας. Οι ισπανικές ομάδες μπορούν ακόμα να αγοράσουν ποδοσφαιριστές και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό είναι γνωστό. Ωστόσο νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι επιθυμούσε να πάρει μεταγραφή, η Άρσεναλ πίεζε από την αρχή μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να τον αποκτήσει αλλά τελικά δεν τα κατάφερε με τη Λίβερπουλ να έχει την ίδια τύχη.

Οι ομάδες που ενδιαφέρθηκαν: Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ

Παραμένει ανοιχτό το θέμα του Κουτίνιο γι' αυτό και δεν συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα. Η μεταγραφική αγορά στην Ισπανία δεν έχει κλείσει ακόμα και η Μπαρτσελόνα κάνει τις τελευταίες της προσπάθειες για τον παίκτη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube