Τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές λίγκες και την πρώτη καλύτερη στην Ισπανία, μαζί με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, έχει η Λεγκανές του Δημήτρη Σιόβα!

Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός κάνει πράματα και θάματα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Kaι μόνο τυχαίο δεν είναι ότι την 7η αγωνιστική περιλήφθηκε την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος (χάρη στη σπουδαία εμφάνισή του στο 0-0 με την Ατλέτικο), ότι χθες ήταν πάλι από τους κορυφαίους στο εκτός έδρας 2-0 επί της Μάλαγα ή ότι οι οπαδοί της ομάδας του έχουν κάνει σύνθημα το όνομά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λεγκανές έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα πέντε παιχνίδια που έχει παίξει ο Σιόβας!
Συνολικά, η Λεγκανές και η Μπαρτσελόνα διαθέτουν τις καλύτερες άμυνες στην Πριμέρα Ντιβισιόν, αφού έχουν μόνο 3 γκολ παθητικό σε 8 αγωνιστικές!

Επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη στα top class πρωταθλήματα της Ευρώπης πίσω από εκείνη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι 2η στην Πρέμιερ Λιγκ με τέρματα 21-2 σε επίσης 8 αγωνιστικές!

Στην Ισπανία, οι επόμενες «ατσάλινες» άμυνες είναι αυτές της 5ης Σεβίλλης (4 γκολ) και της 4ης Ατλέτικο (5 γκολ). Και στην Αγγλία, εκείνες της πρωτοπόρου Μάντεστερ Σίτι (4 γκολ παθητικό) και της 3ης Τότεναμ (5 γκολ).

Τι συμβαίνει στα υπόλοιπα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Στην Πορτογαλία, η πρωτοπόρος Πόρτο «χτυπάει» τις Μπαρτσελόνα και Λεγκανές, αφού έχει καταφέρει να δεχτεί κι εκείνη μόνο 3 γκολ σε 8 ματς. Και την ακολουθεί η 2η Σπόρτινγκ με 4 γκολ.

Στην Μπουντεσλίγκα η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έχει δεχτεί μόνο 5 γκολ (τα 3 μαζεμένα την τελευταία αγωνιστική από τη Λειψία) και την ακολουθεί σε αμυντική συνέπεια το 9ο Ανόβερο με 6 γκολ σε 8 παιχνίδια.

Στην Ιταλία, οι καλύτερες άμυνες είναι εκείνες της 1ης στη βαθμολογία Νάπολι, της 2ης Ίντερ και της 5ης Ρόμα με 5 γκολ σε επίσης 8 αγωνιστικές.

Στη Γαλλία, τα λιγότερα γκολ τα έχουν δεχτεί η πρωτοπόρος Παρί Σεν Ζερμέν, η 5η Ναντ, η 8η Καέν και η 11η Μονπελιέ που έχουν 6 γκολ παθητικό σε 9 παιχνίδια.

Στην Τουρκία, η πρωτοπόρος Γαλατασαράι έχει δει την μπάλα στα δίχτυα της μόνο 6 φορές σε 8 ματς και την ακολουθούν η 6η Μπεσίκτας και η 7η Καϊσερίσπορ με 9 γκολ.

Στη Ρωσία, η πρωτοπόρος Ζενίτ έχει μόλις 6 γκολ παθητικό σε 13 αγωνιστικές, ενώ η 2η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η 12η Άμκαρ έχουν από 9.

Στην Ολλανδία, ο 2ος Άγιαξ και η 3η Φέγενορντ έχουν δεχτεί από 6 γκολ (σε 8 αγώνες), ενώ η 1η Αϊντχόφεν και η 4η Φίτεσε από 8.

Βέβαια, αν το γενικεύσουμε και πιάσουμε όλη την Ευρώπη, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη «χτυπάει» στα ίσια μόνο ο… ΠΑΟΚ! Κι αυτό γιατί η ομάδα του Λουτσέσκου έχει μόλις 2 γκολ παθητικό σε 7 αγώνες της Super League. Όμως, για να ξέρουμε και τι λέμε, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στα κορυφαία της Ευρώπης. Εμείς είμαστε εκτός… συναγωνισμού.

Όπως εκτός συναγωνισμού είναι αντίστοιχα, για παράδειγμα, και η Σκωτία (η 1η Σέλτικ έχει φάει 5 γκολ σε 9 αγωνιστικές), το Βέλγιο (η –επίσης 1η- Μπριζ μετράει 9 γκολ παθητικό σε 10 ματς) ή η Ελβετία (η 2η Ζυρίχη έχει 6 γκολ παθητικό σε 11 ματς).

Στα κορυφαία πρωταθλήματα, λοιπόν, έχουμε τις Μάντεστερ Γιουνάιτεντ, Λεγκανές, Μπαρτσελόνα και Πόρτο να διαθέτουν τις κορυφαίες άμυνες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube