Ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Μπέσνικ Χάσι για την τεχνική του ηγεσία ήταν ότι έχει το know-how από τις ιδιαίτερες και πάντα επικίνδυνες διαδικασίες των προκριματικών.

Άλλωστε ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς (μέχρι τον επόμενο) για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε χρονικά πρώτος και ήταν η επιστροφή στους ομίλους του Champions League.

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι που θα κρίνει την παρουσία του Ολυμπιακού στα χρυσοφόρα γκρουπ, απόψε απέναντι στη Ριέκα, μεγάλο όπλο των Πειραιωτών είναι ο Κοσσοβάρος προπονητής.

Κι αυτό γιατί δεν έχει χάσει ΠΟΤΕ στα προκριματικά και αν τηρηθεί η παράδοση και στο δέκατο παιχνίδι του στη διαδικασία, τότε η ομάδα του θα κουνήσει σεντόνι.

Πέρσι, από τον πάγκο της Λέγκια, ο Χάσι κατάφερε να περάσει τρεις γύρους για να μπει στους ομίλους. Στον β’ προκριματικό πήρε 1-1 από τη Ζρίνσκι Μόσταρ στη Βοσνία και νίκη 2-0 στη Βαρσοβία, στον γ’ προκριματικό πέρασαν με 1-0 από τη Σλοβακία απέναντι στην Τρέντσιν και κράτησαν το 0-0 στη ρεβάνς, ενώ στα play offs οι Πολωνοί επικράτησαν 2-0 της Ντάνταλκ στην Ιρλανδία και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στον επαναληπτικό. Φέτος, ο Χάσι είδε στον γ’ προκριματικό τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-1 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι και να αρκείται στο 2-2 στο Φάληρο, ενώ στο πρώτο ματς των play offs οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τη Ριέκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κοσσοβάρος προπονητής εκτός έδρας μετρά τρεις νίκες και μία ισοπαλία στα προκριματικά, ενώ στους ομίλους του Champions League σε τρία παιχνίδια έχει πάρει ισάριθμες ισοπαλίες με την Άντερλεχτ μακριά από το Βέλγιο απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες: 1-1 με Γαλατάσαραϊ, 3-3 με Άρσεναλ και 1-1 με Ντόρτμουντ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube