Η Κίνα παίρνει μαθήματα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ταϊβάν, δήλωσε χθες Τετάρτη ο αρχηγός της CIA.

Απευθυνόμενος σε φόρουμ για την ασφάλεια στο Άσπεν του Κολοράντο, ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς είπε ότι θεωρεί πως δεν τίθεται ζήτημα για το εάν η κινεζική ηγεσία ενδέχεται να καταφύγει στη βία για τον έλεγχο της Ταϊβάν, αλλά για το «πώς και πότε θα το κάνει».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπερνς εκτίμησε πως περίπου 15.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και άλλοι 45.000 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

«Οι τελευταίες εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών κάνουν λόγο για περίπου 15.000 νεκρούς και ίσως τριπλάσιους τραυματίες. Επομένως, πρόκειται για αρκετά σημαντικές απώλειες» για τον ρωσικό στρατό, ανέφερε ο αρχηγός της CIA.

«Και οι Ουκρανοί έχουν υποστεί επίσης -- ίσως λίγο λιγότερες. Αλλά, ξέρετε, πρόκειται για σημαντικές απώλειες», συμπλήρωσε ο Μπερνς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο