Η πιθανότητα αναβάθμισης της δράσης των «θεματοφυλάκων του συντάγματος», αλλά και άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, προκάλεσε την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό τον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Πηγές του ΥΠΡΟΠΟ ανέφεραν χαρακτηριστικά, ότι δε διώκονται απόψεις, αλλά παραβατικές συμπεριφορές. «Πρέπει να ‘κοπεί ο βήχας’ πριν υπάρξουν κι άλλου είδους ενέργειες» σημείωναν. Στο πλαίσιο αυτό, άνοιξε ο φάκελος «Θεματοφύλακες». 

Μέχρι στιγμής, από τις έρευνες έχει προκύψει ότι μιλάμε τουλάχιστον για 15 αρχηγούς θεματοφύλακες που στρατολογούν/καθοδηγούν πολίτες σε παραβατικές συμπεριφορές, και μάλιστα μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας κινητοποιώντας μέλη και ομάδες. 

Έχει ήδη σχηματιστεί πρώτος κατάλογος ύποπτων πρωτοστατών, ωστόσο η χαρτογράφηση συνεχίζεται, και δεν αποκλείεται ο κατάλογος να επεκταθεί, ενώ ερευνάται μάλιστα και η πιθανότητα χρηματοδότησης. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση μιλάνε για ένα κράμα οπαδών του Αρτέμη Σώρρα της Χρυσής Αυγής, αλλά και ακροδεξιών οργανώσεων. 

ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατική – «Δούρειος Ίππος» 

Στο πλαίσιο αυτό, μπαίνουν στο παιχνίδι και η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε επίπεδο φυσικής, αλλά και ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Υπηρεσία αιχμής παραμένει πάντως, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς οι θεματοφύλακες διοργανώνονται μέσω διαδικτύου. Θα αναζητήσουν οπαδούς, λάικ, κοινοποιήσεις, κλειστές ομάδες. Ήδη έχουν συλλέξει βίντεο, φωτογραφίες και από επιχειρήσεις μάχης, εκπαιδεύσεις μάχης και ανάδειξης οπλισμού.

Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθεί και ένας «Δούρειος Ίππος» ώστε να υπάρξει διείσδυση και καλύτερη πληροφόρηση για τον τρόπο που κινούνται, αλλά και τις ενέργειες τους. Το υλικό που θα συλλέξουν, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ο όποιος θα κρίνει αν διαπράττονται ή υπάρχουν ενδείξεις κακουργηματικών πράξεων, προκειμένου να υπάρχουν συλλήψεις, κατ’ οίκον έρευνες, κατασχέσεις και υπολογιστών και κινητών και άλλων υλικών. 

Υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στους 11 του περιστατικού στην Πιερία υπάρχει και απόστρατος αστυνομικός ο όποιος αποποιήθηκε τους θεματοφύλακες και αφέθηκε ελεύθερος. Το τελευταίο διάστημα έχει υποβάλλει δεκάδες μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών, βουλευτών δημάρχων, αλλά και των ίδιων των συναδέλφων του… 



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες