Η ανακοίνωση

Σήμερα σύσσωμος ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ πενθεί. Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης δεν είναι πια κοντά μας.

Ο τεράστιος μουσικοσυνθέτης αφήνει παγκόσμια κληρονομιά τα έργα του, τα οποία θα κοσμούν την ανθρωπότητα εις τους αιώνες των αιώνων, δίνοντας δύναμη στους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου, δίνοντας ανθρώπινη υπόσταση στα όνειρα, τις ελπίδες και την προοπτική όλων των λαών για μια δίκαιη κοινωνία.

Ο Μίκης συνέδεσε το όνομα του με τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ. Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ συνέδεσε το όνομα του με τον Μίκη. Ήταν 6 Αυγούστου 1966, όταν ο Μίκης, ο νεαρός τότε συνθέτης Χρήστος Λεοντής, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ελένη Ροδά και η ορχήστρα του συνθέτη έδωσαν μια συναυλία που άφησε εποχή στην ιστορική μας έδρα, το «Μαρτινέγκο».

Πρόεδρος τότε του συλλόγου ήταν ο Μανόλης Φαρσάρης, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από κοντά μας, αψήφησε τις προειδοποιήσεις που έγιναν στη συνέχεια απειλές. Η δικτατορία δεν συγχώρεσε ποτέ τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ, με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία κυνηγούσαν τον Σύλλογο για δεκαετίες.

Όμως ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ποτέ δεν ξέχασε τον Μίκη, ο Μίκης ποτέ δεν ξέχασε τον ΕΡΓΟΤΕΛΗ.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011, στο Παγκρήτιο Στάδιο, ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ μέσω του τότε προέδρου Απόστολου Παπουτσάκη και με παρουσία χιλιάδων φίλων του Συλλόγου και όχι μόνο, συναντήθηκαν ξανά με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Τα λόγια του Μίκη στον πρόλογο του βιβλίου για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, θα μας συντροφεύουν και θα μας οδηγούν:

«Όμως ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ δεν είναι απλά ένα σωματείο, αλλά μια ιδέα, που δεν υπάρχει τρόπος να την εμποδίσει κανείς να υπάρχει, να ακτινοβολεί, να εμπνέει και να νικά τον χρόνο».

Μίκη καλό κατευόδιο!

Το ΔΣ του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κάλεσμα Ρούπτσου σε επενδυτές για τον Πανιώνιο: «Όποιος μπορεί να δώσει μεγαλύτερο όραμα, είμαστε εδώ»

Η προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος της Super League 2: Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι μεταδόσεις

Καλουτσικίδης για την άνοδο της Καλαμάτας: «Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει»

Τον… χαβά του ο Ηρακλής, «στα ίσα» Νέστος και Καβάλα για την σωτηρία!

Μυθική νύχτα ανόδου για την Καλαμάτα: Αποθέωση μέχρι τα ξημερώματα για τη «Μαύρη Θύελλα»

Η Καλαμάτα γιορτάζει: Στους δρόμους της πόλης ο κόσμος - Τρέλα για την άνοδο και αποθέωση στην αποστολή!

Τέλος ο Δερμιτζάκης από τον Πανιώνιο: «Ντροπή η εικόνα μας, χαρίσαμε άκοπη άνοδο στην Καλαμάτα»

Τρέλα στα Μέγαρα: Oπαδοί της Καλαμάτας περίμεναν την αποστολή και έστησαν… πάρτι ανόδου!

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για το μέλλον του στον πάγκο της Καλαμάτας!

Καλαμάτα: Ετοιμάζουν υποδοχή ηρώων στη «Μαύρη Θύελλα» οι κάτοικοι της πόλης!