Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά σε εξωτερικούς χώρους για τραπεζοκαθίσματα, μέσω των δήμων, όπου είναι εφικτό, είτε μειώνοντας τα τέλη, όπου δεν υπάρχουν επιπλέον χώροι, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρωινή εκπομπή του OPEN, σημειώνοντας ότι η πρωτοβουλία του αυτή έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού.

«Η συζήτηση που έχουμε με την ΚΕΔΕ και το σύνολο των δήμων είναι να δοθούν πολύ περισσότερα τετραγωνικά, ώστε να μπορούν τα καταστήματα εστίασης, καφετέριες κ.λπ., να απλώσουν τον χώρο τους και να μπορούν να εξυπηρετήσουν σχεδόν τον ίδιο αριθμό δυνητικών πελατών που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και την προηγούμενη περίοδο, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά από τους δήμους», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το πρόβλημα πρέπει να εξεταστεί κατά περίπτωση -καθώς σε ορισμένους δήμους ή περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει χώρος για επέκταση- και πρόσθεσε: «Εκεί, σε αυτήν την περίπτωση, η λύση που προκρίνουμε είναι να μειωθούν τα τέλη».

Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη του λαού και αποτελεσματικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, αν οι Έλληνες συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και σε αυτή τη φάση, θα τα καταφέρουμε και στην οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 80χρονη, συνελήφθη ο 90χρονος σύζυγός της

Μητσοτάκης: Υπερασπιζόμαστε με αυτοπεποίθηση τα δικαιώματα των νησιών μας, χωρίς να κλείνει η πόρτα στον διάλογο

Λάρισα: Συναγερμός για ένοπλους ληστές που εισέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση - Πυροβολισμοί, καταδίωξη και 2 όμηροι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 του μετρό από την 1η Νοεμβρίου

Διπλή μόνιμη ενίσχυση για τους συνταξιούχους – Επίδομα 400 ευρώ και αυξήσεις το 2027

Σε ισχύ από σήμερα το τέλος των 2 ευρώ στις online αγορές εκτός ΕΕ - Πώς εφαρμόζεται η χρέωση

Σοβαρό τροχαίο στην Αττική Οδό - Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε 49χρονος

ΔΕΔΔΗΕ: Από σήμερα το χειμερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας

Γαλλία: Επεισόδια και δακρυγόνα στις διαδηλώσεις - Πάνω από 400 συλλήψεις