Δυο καταδρομικές επιθέσεις στον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε σειρά από pet shops πραγματοποίησαν προχθές Κυριακή ομάδες αναρχικών, με αφορμή την υπόθεση θανάτωσης των δυο τζάγκουαρ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Η ομάδα της κατάληψης Terra Incognita, κρέμασε πανό στο ζωολογικό κήπο και πινακίδες με μηνύματα προς τους επισκέπτες του κήπου αλλά και μήνυμα προς τη διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.



«Ποσώς μας ενδιαφέρει εάν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, δη των υπαλλήλων της μπιζνας με την επωνυμία Αττικό ζωολογικό πάρκο. Προσωπικό και επισκέπτες έκαναν την επιλογή τους και γνώριζαν πολύ καλά που βρίσκονται. Τα ζώα δεν είναι ούτε εμπορεύματα ούτε εκθέματα, για την ηδονοβλεψία του κάθε μικροαστού, που θεωρεί την επίσκεψη σε μια φυλακή άγριας πανίδας κάτι το επιμορφωτικό. Αντίστοιχα, οι λειτουργοί του δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Πίσω από το μανδύα της προστασίας ειδών υπό εξαφάνιση, της γνωριμίας και της ευαισθητοποίησης του κοινού, ενυπάρχει η ανάγκη για επιβολή, επίδειξη ισχύος, παροχή θεάματος, κέρδους», αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.



Το κείμενο υπογράφεται από τη «Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή, Σύντροφοι/ισσες».

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τέμπη: Αύριο συνεχίζεται το δικαστήριο - Στο πλευρό των συγγενών το Δημόσιο

29χρονος προκάλεσε φθορές σε 30 οχήματα στον Άγιο Παντελεήμονα - Τα χτυπούσε ακόμη και με το κεφάλι του

Συνελήφθη άνδρας στο Αίγιο που μετέφερε περισσότερα από 32 κιλά κάνναβης

Συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία: Έκτακτη προσγείωση ελικοπτέρου στην Κρήτη

Άρειος Πάγος: Δεν ανασύρεται από το αρχείο η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών

Δολοφονία στον Άγιο Δημήτριο: Στα δικαστήρια οι 3 συλληφθέντες που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία

Τουρκικά ΜΜΕ: Μακρόν και Μητσοτάκης αποκάλυψαν τη συμμαχία τους απέναντι στην Τουρκία

Διπλωματικός ελιγμός από Ιράν: Προτείνει συμφωνία για άνοιγμα του Ορμούζ

Το μανιφέστο του φερόμενου δράστη πριν ανοίξει πυρ στο δείπνο του Λευκού Οίκου

Αδιανόητο: Άγνωστοι βανδάλισαν την προτομή του Γιώργου Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη