ολύ καλά οργανωμένο χαρακτήρισε η αστυνομία το διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή επικράτεια, προερχόμενες από τη Λατινική Αμερική, η εξάρθρωση του οποίου ανακοινώθηκε χθες 9 Μαΐου από την ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για την επίτευξη του σκοπού τους χρησιμοποιούσαν κοντέινερ με μπανάνες, στα οποία υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά δέκα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ηγετικό στέλεχος, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από εκατό κιλά κοκαΐνης, και χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 280.000 ευρώ.

Στην αποδόμηση της πολυμελούς διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών και τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας.



Οι συλληφθέντες είναι επτά Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας από 33 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση και τα ηγετικά της στελέχη, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.



Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αποθήκη σε περιοχή της Χαλκηδόνας όπου μετέφεραν με Ι.Χ. Φορτηγά, εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν μπανάνες προερχόμενα από τη Λατινική Αμερική, πλην όμως ήταν ειδικά διαμορφωμένα με κρύπτες για την απόκρυψη ποσοτήτων κοκαΐνης.

Στην εν λόγω αποθήκη πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή των ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες και αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 104 κιλών και 665 γραμμαρίων,
811 γραμμάρια κάνναβης,
Ναρκωτικά δισκία,
284.250 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
πιστόλι,
πιστόλι κρότου – αερίου,
Φυσίγγια,
Συσκευή εκκένωσης ρεύματος,
Ζυγαριές ακριβείας,
18 κινητά τηλέφωνα,
5 ρολόγια χειρός μεγάλης αξίας και
εξοπλισμός για τη διενέργεια σιδηρουργικών εργασιών.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

6 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δίκυκλο και ΙΧ φορτηγό με τον τράκτορά του και κοντέινερ.
Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 2.100.000 ευρώ περίπου.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εορτολόγιο 25 Δεκεμβρίου: Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας – Ποιοι γιορτάζουν ανήμερα Χριστούγεννα, όλα τα ονόματα

Κι όμως, οι πραγματικοί «εθισμένοι» στις οθόνες είναι οι ηλικιωμένοι

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στα βόρεια και το Αιγαίο – Αλλαγή σκηνικού από την Παρασκευή

Κρεμλίνο: Η τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ μπορεί να κανονιστεί γρήγορα εάν χρειαστεί

Μεγάλη έκρηξη σε τζαμί στη Νιγηρία την ώρα της προσευχής

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο

Τραγική ειρωνεία: Η Ελληνίδα αεροσυνοδός που σκοτώθηκε στο μοιραίο Falcon ήθελε να αλλάξει εταιρεία

Πέλλα: Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο του «Βόρα»

Στο νοσοκομείο 14χρονη που έπεσε από πατίνι – Είχε βγει για τα κάλαντα, την εντόπισε στον δρόμο νοσηλεύτρια

Σέρρες: Αγνοείται ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πορροΐων