Επεισόδια ξέσπασαν στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το thestiva.gr κουκουλοφόροι βγήκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πέταξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που ήταν εγκατεστημένη στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατία. Μια δεύτερη ομάδα ταραξιών που βρισκόταν εντός του πανεπιστημιακού campus εκτόξευε βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην οδό Εγνατία.





Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχείρησαν να περιορίσουν τη δράση των μπαχαλάκηδων κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική. Επιστρατεύτηκε το όχημα εκτόξευσης νερού για να απωθήσει τους δράστες των επιθέσεων αλλά και να σβήσει εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ΣΚΑΪ ένα άτομο διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Σε αρκετά αυτοκίνητα προκλήθηκαν φθορές από τις αυτοσχέδιες βόμβες των κουκουλοφόρων. Τρία υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στην αρχή των επεισοδίων οι νεαροί ταραξίες πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και τους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα.

Να σημειωθεί ότι εντός της Πολυτεχνικής Σχολής υπήρχε σε εξέλιξη πάρτι με τη συμμετοχή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια συμμετείχαν στο πάρτυ που διεξαγόταν στην Πολυτεχνική Σχολή.

Μετά τη λήξη των επεισοδίων αστυνομικοί προχώρησαν δεκάδες προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Φεβρουαρίου

Axios: Πρώτη συνάντηση του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ στις 19 Φεβρουαρίου - Τι θα συζητηθεί, ποιοι θα συμμετέχουν

Για απειλή δολοφονίας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, συνελήφθη 33χρονος

Τραμπ: «Πολύ καλές οι συνομιλίες» για το Ουκρανικό - «Κάτι θα μπορούσε να γίνει»

Τραμπ: «Θεωρώ πως το Ιράν επιθυμεί διακαώς να καταλήξει σε συμφωνία»

Mονοκινητήριο Cessna κατέπεσε στα ανοιχτα της νότιας Αυστραλίας - Νεκροί οι τρεις επιβαίνοντες

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, άνοδος θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη

Βιολάντα: Τουλαχιστον σε τρία σημεία η διαρροή προπανίου

Ελεύθερος με αναστολή και όρους μετά την καταδίκη του σε ποινή τριών ετών ο καρδιοχειρουργός με το «φακελάκι»

Γυψοσανίδα έπεσε από σπίτι 2ου ορόφου στην Ερμού όπου έκαναν εργασίες - Τραυματίστηκε μια γυναίκα