Ενας 80χρονος οδηγείται στη φυλακή μετά την καταδίκη του από το Αυτόφωρο, επειδή ανατίναξε με εμπρηστικό μηχανισμό το σπίτι του γιου του, προκαλώντας φωτιά και σοβαρές υλικές ζημιές.

Το περιστατικό, το οποίο συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να αποδίδεται σε οικογενειακές προστριβές. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταγγελθεί κι από τον άλλο του γιο για εμπρησμό, πριν από τουλάχιστον έναν μήνα.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό εκ προθέσεως και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και τριών μηνών, την οποία ούτε ανέστειλε ούτε μετέτρεψε.

Αποφασίστηκε δε, η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, με αποτέλεσμα ο άνδρας να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο 80χονος κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας πληγωμένος από τους γιους του. «Ήταν περιουσία που φτιάξαμε με τη γυναίκα και ιδρώσαμε», είπε στην απολογία του, αναφερόμενος στο σπίτι που ανατίναξε.

Προηγουμένως, κατέθεσε ο ένας του γιος, λέγοντας ότι ο πατέρας του «θέλει να μας ελέγχει» και τόνισε ότι βρίσκεται σε απόγνωση.

Εξεταζόμενη από το δικαστήριο, η νύφη του ανέφερε ότι την ώρα του εμπρησμού έλειπε με τον σύζυγό της (προηγούμενο μάρτυρα) από το σπίτι. «Μας πήρανε τηλέφωνο και μας είπαν ότι καίγεται το σπίτι», κατέθεσε, ενώ περιγράφοντας τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, είπε ότι «ήταν σαν να έπεσε βόμβα».

Από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε, πάντως, οι μεταξύ τους προστριβές να οφείλονται σε κληρονομικές διαφορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αμετακίνητοι οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε Κάστρο και Εύηνο - Έχει αποκλειστεί για 3 ώρες το αεροδρόμιο στα Ιωάννινα

Σε 17 ανέρχονται οι νεκροί που εντοπίστηκαν σε λέμβο στην Ιεράπετρα - 2 νοσηλεύονται με συμπτώματα ασιτίας και αφυδάτωση

Κώστας Καραμανλής: «Να ακούμε τη φωνή των αγροτών και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»

Σουζάνα και Δημήτρης Αντωνακάκης: Το εμβληματικό ζευγάρι της ελληνικής αρχιτεκτονικής

Σκάφος του Λιμενικού προσέκρουσε σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού Βόλου (video)

Κυρανάκης: Από αύριο οι γραμμές 17 και 20 του τρόλεϊ αντικαθίστανται από ηλεκτρικά λεωφορεία

Μητσοτάκης: Οι αγρότες θα λάβουν όσα χρήματα δικαιούνται στο ακέραιο - Τα μπλόκα δεν βοηθούν

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο θάνατος του 2χρονου από επίθεση πίτμπουλ - Αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς του

Η Ελλάδα στις κορυφαίες επιλογές των διεθνών επενδυτών και το 2026

Πορεία Γρηγορόπουλου: Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Έγιναν 19 συλλήψεις