Στη σύλληψη 5 νεαρών ηλικίας 17, 14 και 15 ετών, οι οποίοι όπως ομολόγησαν ετοίμαζαν επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια, προχώρησε χθες το βράδυ, στην περιοχή του Θησείου, η ασφάλεια.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν τους πέντε νεαρούς και κινήθηκαν προς το μέρος τους για να τους κάνουν έλεγχο, τον οποίο οι ανήλικοι προσπάθησαν να αποφύγουν.

Πάνω τους βρέθηκαν άδεια μπουκάλια καθώς και μπουκάλια με βενζίνη.

Μόνο δύο εκ των ανηλίκων γνωρίζονταν ήδη μεταξύ τους και συναντήθηκαν χθες και οι 5 για πρώτη φορά κατόπιν ραντεβού που κανόνισαν μέσω εφαρμογής στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα δύο εξ αυτών είχαν συμμετοχή στα επεισόδια της Παρασκευής 5-5 στην Πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο των εξελίξεων τρία είναι τα ζητούμενα που απασχολούν τις αρχές.

Αρχικώς το ενδεχόμενο να έχει συντελεστεί κάποια αλλαγή στη μεθοδολογία και την κατασκευή των μολότοφ καθώς φαίνεται πως παύουν να υπάρχουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τις οποίες αντλούνται και κατασκευάζονται ενώ τα «ραντεβού για επιθέσεις» ίσως να δίνονται πλέον διαδικτυακά.

Αφετέρου, το ενδεχόμενο οι «βετεράνοι- αντιεξουσιαστές» να προβαίνουν στην στρατολόγηση «αχαρτογράφητων» νεαρών παιδιών που δεν έχουν απασχολήσει τις αρχές προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι και να σκορπίζουν τα εργαστήρια κατασκευής των μολότοφ ώστε να γίνονται επιθέσεις χωρίς να υπάρχουν γιάφκες που βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών.

Ειδικότερα, οι αρχές ψάχνουν για «στρατολόγους», οι οποίοι προσεγγίζουν τα νεαρά παιδιά, και ενδέχεται να έχουν «παρελθόν» με τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θάνατος 41χρονης στη Σύρο: Γιατί ζητήθηκε η αναπαράσταση - Εικόνες από το σημείο

Χανιά: Νορβηγίδα άφησε σημείωμα αυτοκτονίας και εντοπίστηκε σε παραλία

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ενοικίων για τη φοιτητική στέγη σε Πάτρα, Ιωάννινα και Λάρισα

Συναγερμός στη Ρουμανία: F-16 κατέρριψε δεύτερο drone μέσα σε λίγες ώρες - «Ρωσικό το πρώτο»

Θάνατος 41χρονης στη Σύρο: Σε εξέλιξη η αναπαράσταση - Τα βίντεο και τα κρίσιμα ερωτήματα

Πώς το φρενάρισμα των συρμών του Μετρό μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια

Λιμάνια Αττικής: «Μεγάλη φυγή» για χιλιάδες αδειούχους – Κορυφώνεται η επιβατική κίνηση

Τι να προσέξετε στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας: Τα συμπεράσματα για κίτρινα, μπλε, και πράσινα τιμολόγια

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, μπουρίνια και χαλάζι – Ποιες περιοχές είναι στο επίκεντρο