Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΑΠΟΕΛ το πρώτο παιχνίδι με τη Φλόρα Ταλίν για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League. Η κυπριακή ομάδα έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη με σκορ 5-0 και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς που θα γίνει σε μια εβδομάδα στην Εσθονία. Το αποτέλεσμα είναι τέτοιο, που κάνει τους «γαλαζοκίτρινους» να σκέφτονται ήδη τον επόμενο αντίπαλό τους, που θα είναι εκτός απροόπτου η Χάποελ Μπεερ Σεβά του Γιάννη Ανέστη. Η ομάδα του Ισραήλ γνώρισε βαριά ήττα 5-0 από τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League και χρειάζεται ένα θαύμα για να προκριθεί.

Στα εξωαγωνιστικά, πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι οπαδοί των «γαλαζοκίτρινων» τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και ύψωσαν ελληνικές σημαίες, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας. Επίσης, ύψωσαν και ένα πανό που έγραφε: «Στάχτη κι αν γίνει κάθε της γης σου σπιθαμή, των Ελλήνων η ψυχή θα ‘ναι πάντα ζωντανή»!

Το ματς:

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16’, όταν μετά από σέντρα του Εφραίμ, ο Ποτέ έπιασε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Στο 24’ απέκρουσε σουτ του Καρλάο, αλλά ένα λεπτό αργότερα, οι «γαλαζοκίτρινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Εφραίμ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ταβάρες με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Τουμ και έκανε το 1-0! Η Φλόρα Ταλίν απείλησε στο 39’ με τον Αϊνσάλου, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά νικήθηκε από τον Βάτερμαν. Ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Μετά από σέντρα του Ιωάννου, ο Σόουζα με νέα κεφαλιά, «έγραψε» το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με γκολ. Ο Σάλαϊ ανατράπηκε από τον Καμς και ο Μοράις από την «άσπρη βούλα» δεν λάθεψε και έκανε το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη επικράτηση της κυπριακής ομάδας. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και αυτή που έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν η ομάδα της Εσθονίας στο 64’ με τον Σάπινεν, που σούταρε, αλλά ο Βάτερμαν μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 73’, ο ΑΠΟΕΛ έκανε… καρέ! Ο Σάλαϊ με μακρινό σουτ νίκησε τον Τουμ, «γράφοντας» το 4-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Ντελατόρε με σουτ από πλάγια θέση, έκανε το 5-0, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η εντεκάδα του ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Εφραίμ (76’ Ελ Τάμαρι), Σόουζα, Ποτέ (65’ Ντελατόρε), Σάλαϊ, Ζαχίντ, Μιλάνοφ, Μοράις, Ταβάρες, Ιωάννου (81’ Αλεξάνδρου), Καρλάο

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube