Τα παιχνίδια της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ Νέων δεν είναι για… καρδιακούς! Όπως και στο ματς με τη Λετονία, το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα δυσκολεύτηκε αρκετά και κόντρα στην Ουγγαρία, ωστόσο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στη διοργάνωση, επικρατώντας με σκορ 67-65.

Πρώτος σκόρερ και καθοριστικός για το ροζ φύλλο ήταν ο Μιχάλης Καμπερίδης με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος πρόσθεσε 13 πόντους.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας είναι η Μεγάλη Βρετανία, την Παρασκευή (11/7, 19:00)

Το ματς

Στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (6-6), με την Ουγγαρία να κάνει ένα σερί 9-0 και να κάνει το 6-15! Ωστόσο, Χριστοδούλου και Καμπερίδης ανέβασαν στροφές για την Εθνική, με το σκορ στην πρώτη περίοδο να διαμορφώνεται στο 19-17 υπέρ των φιλοξενούμενων. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς μέχρι και τα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου. Οι Ούγγροι εξακολουθούσαν να έχουν το προβάδισμα, ωστόσο με ένα καλάθι του Αγραβάνη, η Εθνική πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (30-28). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έλεγχαν το ματς και πήγαν στα αποδυτήρια με +3 (36-33).

Στην τρίτη περίοδο και με το τρίποντο του Πουλιανίτη, η Εθνική ομάδα έφτασε για πρώτη φορά στο +6 (47-41), αλλά οι Ούγγροι -εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και την αστοχία των διεθνών- έκαναν ένα σερί 7-0 και πήραν ξανά το προβάδισμα (47-48). Το ματς είχε γίνει ξανά ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο ισόπαλες (51-51). Εκεί, το προβάδισμα εναλλασσόταν, με τον Καμπερίδη να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ και να κάνει το 62-57. Μέχρι τη λήξη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Κώστα Μίσσα διατήρησε το προβάδισμα με τον Καμπερίδη να «κλειδώνει» στο τέλος τη νίκη (με ένα επιθετικό ριμπάουντ και 1/2 βολές) που ήρθε με το τελικό 67-65, αφού ο Περλ δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 36-33, 51-51, 67-65.

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 4, Λιάπης 5(1), Πουλιανίτης 3(1), Σπυριδωνίδης 1, Χριστοδούλου 6, Σιόλογκας 8, Καμπερίδης 14(11 ρ.), Αγραβάνης 13, Διαμαντάκος 8, Μαραγκός 5.

Ουγγαρία (Βάραντι): Μπαζσό 3(1), Μπαν 6(1), Σίμον 8, Σίνκοβιτς, Μπακ 3(1), Περλ 17(1), Βάραντι 8(1), Τσάκβαρι, Τόροκ, Μπόγκναρ 12, Μολνάρ 6, Γκαραμβόλγκιι 2.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το φύλλο αγώνα του τέταρτου τελικού: «Γυναίκα φίλαθλος τράβηξε το μανίκι διαιτητή»

Mήτογλου: «Καταθέσαμε ψυχή, βγάλαμε εγωισμό, δείξαμε πόσο το θέλουμε»

Γουόκαπ: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τρομερή ενέργεια και σκληράδα - Δεν νιώθω κουρασμένος»

Σορτς: «Όλοι γνωρίζουν το βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού - Έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε»

Αταμάν: «Θέλω να ξαναδώ τα φάουλ του Ναν - Ελπίζω να δούμε δίκαιο παιχνίδι, πρέπει να κερδίσει η ομάδα που το αξίζει»

«Ολυμπιακός χωρίς φρεσκάρισμα - Παναθηναϊκός με ψυχή μέχρι τέλους»: Το σχόλιο Ρομπόλη-Πετρίδη από το Telekom Center!

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Game 4

Τολιόπουλος: «Δείξαμε χαρακτήρα - Πάντα έτσι θέλουμε να παίζουμε»

Αταμάν: «Δεν τους αφήσαμε να πάρουν το πρωτάθλημα στην έδρα μας - Αφιερωμένη η νίκη στον Παύλο»

Ηγετικός Ναν, αναδείχθηκε MVP του Παναθηναϊκού παρότι αποβλήθηκε στο 33ο λεπτό!