Περισσότεροι από 1.200.000 φορολογούμενοι θα υποστούν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές.

Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι πάνω από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι, με ΙΧ που τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία την τελευταία 10ετία στην ΕΕ ή στην Ελλάδα θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη, ενώ μειώσεις στα τέλη θα δουν περίπου 800.000 ιδιοκτήτες με ΙΧ παλαιότητας μεγαλύτερης των 10 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν:

• Σημαντικές αυξήσεις τελών κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με μεγάλη εμπορική αξία, τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν στην Ε.Ε. ή στην Ελλάδα από το 2011 και μετά.
• Μικρότερες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλης εμπορικής αξίας Ι.Χ. αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ε.Ε. ή στην Ελλάδα την περίοδο από το 2006 έως το 2010.
• Μικρές μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν την περίοδο από το 2000 έως το 2005 σε Ε.Ε. ή Ελλάδα.
• Μεγαλύτερες μειώσεις στα τέλη για τα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού Ι.Χ. τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ε.Ε. ή την Ελλάδα πριν από το 2000.
• Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο για όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου του 2007 έως το 2010, τα οποία σήμερα επιβαρύνονται με τέλη υπολογιζόμενα με βάση τα κυβικά εκατοστά των κινητήρων τους, να ισχύσει το σύστημα υπολογισμού με βάση τους ρύπους. Αυτό θα έχει ως συνέπεια πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν σημαντικά υψηλότερα τέλη, σε σχέση με πέρυσι.
• Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας και για ΙΧ που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους κάτω από τα 90 γραμ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Ενδέχεται το όριο να μειωθεί ακόμη και στα 80 γραμ., και έτσι χιλιάδες ιδιοκτήτες, που έως τώρα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ, θα πληρώσουν τέλη.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πρεσβεία Ρωσίας στο Βερολίνο: Πρωτοφανής κλιμάκωση οι κατηγορίες της Γερμανίας για το drone στη Λειψία

Φρίκη στην Κυψέλη: Tα ανήλικα είχαν μεταφερθεί στο «Παίδων» 3 φορές το 2025- Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία

Αττική Οδός: 90χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα με ληγμένο δίπλωμα

Φόβος για τα Ιμαλάια μετά τον όλεθρο στο Νεπάλ: Κινδυνεύουν από παγετωνικές πλημμύρες λένε τα ΗΕ

ΔΕΗ: Μείωση τιμής στο σταθερό τιμολόγιο- Απορρόφηση αυξήσεων στο πράσινο

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα - Oι IDF λένε ότι συνέλαβαν μαχητή της Χαμάς

Κυψέλη: Η καταγγελία για μαστροπεία και η σύλληψη για παραμέληση ανηλίκων

Ηγουμενίτσα: Μάχη για τη ζωή της δίνει 24χρονη, κρατείται ο σύντροφός της

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την καταδίκη 22 αγροτών από την Κρήτη ζήτησε ο ευρωπαίος εισαγγελέας για παράνομες επιδοτήσεις

Δικηγόρος Γερμανίδας για Κυψέλη: «Ήταν δικό της παιδί – Να σεβαστούμε το περιστατικό»