Και σε μία χρονιά που έχουμε το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα στην Αγλία εδώ και δεκαετίες σίγουρα αυτό θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία τις ομάδες του νησιού να είναι ανταγωνιστικές, όσο μπορούν τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Μία απλή ματιά στη στατιστική δίνει το συμπερασμα: καμία αγγλική ομάδα (που είχε εύκολη σεζόν στην χώρα της) δεν κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών αρχίζοντας από τη πιο πρόσφατη την Τσέλσι που το 2012 έμεινε έκτη στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά ξεπέρασε τον εαυτό της με Μπάρτσα και Μπάγερν.

Η Λίβερπουλ το 2005, ήταν διαρκώς στην πρίζα καταλήγοντας τελικά μόλις πέμπτη στην βαθμολογία ενώ η Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ στη πιο μαγική της σεζόν, το 1999 πάλεψε μέχρι την τελευταία μέρα με την Αρσεναλ για τον τίτλο.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, τις δύο χρονιές που πήρε τα συνεχόμενα Κύπελλα πάλευε μέχρι το τέλος για να εξασφαλίσει μία θέση στην Ευρώπη και η απίστευτη Αστον Βίλα το 1982 ήταν για μεγάλο διάστημα στην ζώνη του υποβιβασμού αλλά στην Ευρώπη έγραψε ιστορία!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!