Παρά το γεγονός ότι το ετήσιο κόστος θα φτάσει στις 6.000 ευρώ, η διοίκηση της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας έκρινε ότι επιβάλλεται να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, διότι η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί αθλητικά και τουριστικά, ενώ μικραίνουν αρκετά οι μεγάλες αποστάσεις και μειώνεται κατά πολύ το κόστος μετακίνησης αθλητών/τριών των σωματείων.

Η νέα Περιφέρεια συγκροτείται από τους εξής ομίλους:

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Ι.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,Ι.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ι.Ο. ΜΑΡΙΝΑΣ ΓΟΥΒΙΩΝ, Ν.Ο. Β. ΙΟΝΙΟΥ, Α.Ν.Ο. ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Α.Ν.Ο. ΙΘΑΚΗΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», Ν.Ο. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, Ν.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ, Ν.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Ι.Ο. Δ. ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Ο. ΒΟΝΙΤΣΑΣ, Ν.Α.Ο. ΑΣΤΑΚΟΥ, Ν.Ι.Ο. ΠΡΕΒΕΖΗΣ ,Ι.Ο. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Προσωρινοί Έφοροι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων αναλαμβάνουν ο πρόεδρος Αντώνης Δημητρακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Απόστολος Παπαθανασίου.

Η 1η συνάντηση της Περιφέρειας για οργανωτικά και αθλητικά θέματα θα διοργανωθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα του Ν.Ο. ΠΡΕΒΕΖΗΣ ( ΜΑΡΙΝΑ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ).

Οι άλλες 6 Περιφέρειες είναι οι εξής: Αθηνών, Νότιας Ελλάδος, Βόρειας Ελλάδος, Κεντρικής Ελλάδος, Νήσων Αιγαίου και Ευβοϊκού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube