Προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και επίσημα από σήμερα ο Ράφα Μπενίτεθ, καθώς οι «μερένχες» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ισπανού προπονητή.

Ο 55χρονος κόουτς είναι ο έβδομος που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας της Ευρώπης» επί προεδρίας του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η Marca παρουσιάζει ένα… συνήθειο που έχει ο πρόεδρος του ισπανικού συλλόγου, όταν αναλαμβάνει ένας προπονητής την ομάδα.

Ο Πέρεθ μετά την πρόσληψη ενός νέου προπονητή δαπανά τεράστια ποσά για την ενίσχυση του ρόστερ, σύμφωνα με τα «θέλω» του τεχνικού που καλείται να οδηγήσει στην επιτυχία την ομάδα.

Οι επτά πριν από τον Μπενίτεθ

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε: με τον νυν προπονητή της εθνικής Ισπανίας φτιάχτηκαν οι «γκαλάκτικος» για τους οποίους δαπανήθηκαν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ, αφού αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστε΄ς όπως ο Φίγκο, ο Ζιντάν και ο Ρονάλντο.

Κάρλος Κεϊρός: με τον Πορτογάλο προπονητή ξοδεύτηκαν τα λιγότερα χρήματα (35 εκατ. ευρώ), αφού ο μόνος που αποκτήθηκε με εκείνον στον πάγκο ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, λόγω και των προηγούμενων μεταγραφών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο: Το 2004 ανέλαβε ο Ισπανός τεχνικός και του δόθηκε μπάτζετ 57 εκατ. ευρώ και εκείνος προχώρησε στην απόκτηση του Βάλτερ Σάμουελ και του Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, όπως και ο τότε καλύτερος παίκτης στον κόσμο Μάικλ Όουεν.

Βαντερλέι Λουξεμπούργο: Το επόμενο καλοκαίρι κάθισε στον πάγκο της ομάδας ο Βραζιλιάνος, ο οποίος δαπάνησε 90,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση παικτών όπως ο Ράμος, ο Ρομπίνιο και ο Ζούλιο Μπαπτίστα.

Μανουέλ Πελεγκρίνι: Με τον Χιλιανό στον πάγκο ο Πέρεθ έβαλε αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού διέθεσε περίπου 254 εκατ. ευρώ (!) για την απόκτηση οχτώ παικτών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο Κακά και ο Τσάμπι Αλόνσο.

Ζοσέ Μουρίνιο: Ο Πορτογάλος είχε ένα αρκετά καλό υλικό να δουλέψει και από τα ταμεία του συλλόγου βγήκαν μόνο… 73 εκατ. ευρώ!

Κάρλο Αντσελότι: Με τον Ιταλό αυτό το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε περίπου 172 εκατ. ευρώ με στόχο την επιτυχία.

Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube