Πολύ μεγάλο προβάδισμα για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πήρε σήμερα η Λοκομοτίβ Μόσχας η οποία νίκησε 3-2 την Νις στη Γαλλία με πρωταγωνιστή τον Μανουέλ Φερνάντεθ. Ο Ισπανός σκόραρε και τα τρία τέρματα της ρωσικής ομάδας, η οποία μάλιστα είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-1 μετά από δύο τέρματα του Μπαλοτέλι.

Λίγο η έδρα, λίγο το γεγονός ότι η Λοκομοτίβ Μόσχας απέχει από αγώνες από τα μέσα Δεκεμβρίου έφεραν την Νις να ξεκινά... εκρηκτικά το ματς. Μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Μπαλοτέλι άνοιξε το σκορ για τους Γάλλους δίνοντας μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια του αγώνα.

Η Νις συνέχισε την πίεση στην απέναντι στην άμυνα των Ρώσων οι οποίοι όμως έδειχναν σιγά-σιγά να αρχίζουν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 16ο λεπτό έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Μίραντσουκ. Ωστόσο, λίγο αργότερα, στο 28ο λεπτό το γκολ ήρθε από την... άλλη πλευρά.

Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πειτσίνοβιτς, αν και φάνηκε να χτυπά πρώτα στο στήθος. Ο Μπαλοτέλι ήταν εύστοχος και έδωσε προβάδισμα στη Νις με δύο γκολ.

Αν και φαινόταν ότι η Νις ήταν κοντά στο να καθαρίσει το παιχνίδι, κάτι τέτοιο στον αγωνιστικό χώρο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό. Στο 43’ ο Μίραντσουκ σημάδεψε το δοκάρι, και στην επόμενη φάση η Λοκομοτίβ κέρδισε πέναλτι. Στο 45ο λεπτό ο Μανουέλ Φερνάντεθ μείωσε σε 2-1 μετά από εύστοχο πέναλτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο 45λεπτόμ τόσο η Νις όσο και η Λοκομοτίβ είχαν φάσεις για να σκοράρουν αλλά το ματς από το 67ο λεπτό άλλαξε τελείως. Ο Κολι αποβλήθηκε σωστά με κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα του σε παίκτη της ομάδας της Μόσχας. Δύο λεπτά αργότερα ο Φερνάντεθ με την επανέναρξη του αγώνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Νις με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Λοκομοτίβ όμως δεν έμεινε στο 2-2... Αντιλαμβανόταν ότι μπορεί να πετύχει και άλλο γκολ εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά.

Τελικά στο 77ο λεπτό και πάλι ο Φερνάντεθ σκόραρε κάνοντας το 3-2 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube