• Θυμάστε τον Βινάγκρε; Που…ήρθε, είδε και απήλθε στον Ολυμπιακό, στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν;

• Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν είχε δοθεί εκ νέου δανεικός από τη Γουβς, στη Φαμαλικάο, στην οποία και ξαναβρήκε τα πατήματα του. Με συνέπεια μάλιστα να πάρει το καλοκαίρι μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Πορτογαλίας Σπόρτινγκ, έστω με τη φόρμουλα πάλι του δανεισμού και με οψιόν αγοράς 10 εκ. Ευρώ.

• Τι κάνει λοιπόν στην Σπόρτινγκ ο Βινάγκρε;

• Κατ΄ αρχάς, να έχουμε υπόψιν μας ότι η Σπόρτινγκ παίζει αυστηρά με τρεις στόπερ και με τα μπακ να παίρνουν όλη την πλευρά. Κι ότι το ίδιο συνέβαινε και με τη Γουλβς. Άρα, και μόνο από αυτή την άποψη, ήταν μία επιλογή του Ολυμπιακού με ερωτηματικό, να τον φέρει για τη θέση του Τσιμίκα.

• Εν συνεχεία, μπορούμε να προσέξουμε ότι έχει παίξει φέτος εφτά από τα συνολικά 11 παιχνίδια της Σπόρτινγκ, αλλά ποτέ ολόκληρο 90λεπτο! Έχει γίνει αλλαγή διαδοχικά στο 77, στο 61, στο 65, στο 69, στο ημίχρονο, στο 61 και στο 57! Δηλαδή, όχι απλώς τον αλλάζει ο προπονητής του (Αμορίμ), αλλά το κάνει και σχετικά γρήγορα στο β΄ ημίχρονο.

• Από πλευράς δημιουργίας, στα εφτά παιχνίδια του ο 22χρονος Βινάγκρε έχει μία ασίστ, τον Αύγουστο με την Μπελενένσες.

• Εσχάτως δε, μοιάζει να έχει χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα, αφού και στα δυο τελευταία παιχνίδια έχει μείνει στον πάγκο, στο ένα για το Τσάμπιονς Λιγκ και στο άλλο για το πρωτάθλημα. Προφανώς, η εκτόπιση του από την ενδεκάδα έχει να κάνει με ένα τραγικό λάθος που έκανε ο Πορτογάλος αριστερός μπακ στο Σπόρτινγκ-Άγιαξ (1-5) για το Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο ημίχρονο. Έκτοτε, έπαιξε σε δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, έγινε πάλι αλλαγή στο 60’ και έκτοτε παραμένει στον πάγκο.

• Παρεμπιπτόντως, στην Σπόρτινγκ είναι κι ο Βραζιλιάνος Ματέους Ρέις, επίσης αριστερός μπακ, τον οποίο πράγματι ήταν έτοιμος κάποια στιγμή να πάρει ο Ολυμπιακός πέρυσι! Απλά ο Ματέους δεν είναι τόσο επιθετικογενής μπακ και παίζει με την ίδια ευχέρεια και αριστερό στόπερ.

Άσχετο: Διάβασα μία δήλωση του Ζοζέ Σα, ότι κάποτε είχε κρατήσει μανιάτικο στον Πέδρο Μαρτίνς γιατί τον είχε βγάλει από την ενδεκάδα της Μαρίτιμο. Κι από περιέργεια το έψαξα λίγο. Όντως, ο Μαρτίνς ενώ είχε καθιερώσει βασικό το φθινόπωρο του 2013 τον Σα, μετά από έξι σερί παιχνίδια τον «γύρισε» στον πάγκο. Ποιο ήταν το τελευταίο από τα έξι ματς; Το Μαρίτιμο-Πάσος Φερέιρα 3-4, δηλαδή με τον μέχρι πρότινος γκολκίπερ του Ολυμπιακού και νυν της Γουλβς να έχει φάει τέσσερα γκολ εντός έδρας. Και με τη Μαρίτιμο να έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με παθητικό συνολικά 12 γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube