Οι δυο πρώτες κινήσεις του Άρη στις θερινές μεταγραφές, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν και ο Λερίν Ντουάρτε είναι απόλυτα ενταγμένες στη φιλοσοφία πάνω στην οποία αποκτώνται οι ποδοσφαιριστές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εδώ και 11 μήνες.

Παίκτες που διαθέτουν σε επάρκεια την ποιότητα ώστε να ανεβάσουν κι άλλο το επίπεδο του club, θα τους έλεγες και value for money επιλογές αφού για την… πάρτη τους δεν θα δαπανηθεί ο ουρανός μαζί με τα άστρα, είναι πάνω από όλα καλοί αθλητές, αλλά κυρίως που έχουν αυξημένο κίνητρο. Κάτι να αποδείξουν στους εαυτούς τους, στους άλλους, κ.ο.κ.

Πάρτε για παράδειγμα τον Σούντγκρεν. Ο Σουηδός πλάγιος μπακ της ΑΙΚ έρχεται ως πρωταθλητής στον Άρη, η ομάδα του θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο ίδιος στα 29 του θεωρεί ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει το μεγάλο άλμα. Να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός τους αποστειρωμένου και ελαφρώς προστατευμένου σουηδικού περιβάλλοντος. Τον έχουν σαν Θεό στην ΑΙΚ αλλά αυτός αναζητά νέες προκλήσεις και, ενδεχομένως, μέσα από την παρουσία του στον Άρη, να έρθει και η κλήση στην Εθνική η οποία συζητείται εντόνως τον τελευταίο χρόνο αλλά δεν έχει γίνει πραγματικότητα.

Στην ίδια ηλικία, και με ένα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό με τον Σούντγκρεν, αυτό της πρώτης εξόδου από την χώρα του, ο Λερίν Ντουάρτε. Ο Oλλανδός κεντρικός μέσος υπήρξε ατόφιο ταλέντο από πολύ μικρή ηλικία, έκανε την μεγάλη μεταγραφή που όλοι κάποια στιγμή ονειρεύονται (ο Άγιαξ ξόδεψε 3εκ για να τον αποκτήσει το 2013), το όνειρο έγινε κάτι σαν εφιάλτης μέχρι να έρθει και πάλι η Χέρακλες να του τείνει χείρα βοηθείας το 2016. Στο Άλμελο, την τελευταία τριετία, ξανάγινε ποδοσφαιριστής και φέτος έκλεισε μια εντυπωσιακή χρονιά με πολλές συμμετοχές, γκολ και ασιστ.

Στο πρόσωπό του ο Σάββας Παντελίδης βλέπει τον παίκτη που θα συνδέσει την μεσαία με την επιθετική γραμμή, θα κόψει, θα φτιάξει, θα τρέξει το γήπεδο, θα πασάρει σωστά. Και με ένα αριστερό πόδι που αν προστεθεί στο μαγικό δεξί του Ματίγια μπορεί να κλείσει σπίτια. Στα 29 του πια, ο Ντουάρτε έχει να αποδείξει ότι δεν είναι ξοφλημένος.

Ένα ακόμη ταλέντο που θα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα. Στο πάντα εκδηλωτικό Κλεάνθης Βικελίδης παίκτες με την ποιότητα του Ντουάρτε μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς.

Στην ίδια φιλοσοφία εντάσσεται και ο Μίλαν Γιέφτοβιτς τον οποίο επίσης θέλει ο Άρης. Ο σέρβος winger του Ερυθρού Αστέρα στα 27 του, θέλει να αφήσει πίσω του μια μέτρια χρονιά στη Σερβία με λίγες συμμετοχές και να... θυμηθεί τον προ διετίας «καυτό» εαυτό του με την φανέλα της Ρόζενμποργκ. Ο Άρης είναι έτοιμος να του δώσει συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες. Αρκεί να μείνει ελεύθερος.

Ο Άρης χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίχως το… ξεχειλωμένο πορτοφόλι άλλων, με σχέδιο και γνώση του τι θέλει, επιδιώκει να βελτιώσει την ήδη καλή ομάδα που διαθέτει. Να την ομορφύνει και να προσθέσει αυτά που της λείπουν ώστε τη νέα χρονιά να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.

Φτιάχνοντας παράλληλα και το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναπτύσσεται η ομάδα. Γήπεδο, προπονητικό κέντρο, ιατρικό τιμ, συνθήκες προπόνησης, νέο υπερσύγχρονο λεωφορείο.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ο κόσμος που βλέπει να υπάρχει σχέδιο και όραμα προκαλώντας την ικανοποίηση της διοίκησης που είναι η αλήθεια ότι δεν περίμενε τέτοια θερμή ανταπόκριση αποφασίζοντας να θέσουν στη διάθεση του κόσμου τόσο νωρίς τα διαρκείας.

Ο στόχος να σπάσει το φράγμα των 10.000 εισιτηρίων, εφόσον η κίνηση παραμείνει υψηλή και τον Ιούνιο, αρχίζει και γίνεται εφικτός δίνοντας το αναγκαίο εφόδιο στη διοίκηση να ανταποκριθεί στην μάχη που δίνει σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: Άρης