• Φοβερή μάχη γίνεται φέτος στο πρωτάθλημα Τουρκίας για την κατάκτηση του τίτλου. Τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, η Μπασάκσεχιρ έχει δύο βαθμούς διαφορά από την Γαλατασαράϊ και τρεις από την Μπεσίκτας!

• Επιπλέον, σε αυτές τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές υπάρχουν τα ντέρμπι Γαλατασαράϊ-Μπεσίκτας την Κυριακή και Γαλατά-Μπασάκ την προτελευταία αγωνιστική! Άρα, όλα μπορεί να γίνουν…

• Τι σχέση έχει με τον Ολυμπιακό η μάχη του τίτλου στην Τουρκία; Κι όμως έχει! Όπως κι εκείνη στην Ολλανδία, μεταξύ Άγιαξ κι Άϊντχοβεν! Αλλά ειδικά της Τουρκίας! Διότι πολύ απλά εάν η Μπεσίκτας, που σημειωτέον έχει έξι σερί νίκες, στεφθεί τελικά αυτή πρωταθλήτρια, μπορεί να συμβούν τα εξής δύο πράγματα:

Είτε θα γίνει η Άϊντχοβεν υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού τέλη Ιουλίου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με την τσέχικη Πλίζεν και την αυστριακή Λασκ) εφόσον πρωταθλητής Ολλανδίας γίνει ο Άγιαξ. Διότι τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης μαζί με την Μπεσίκτας και τη Βασιλεία.

Είτε θα γίνει ο Άγιαξ υποψήφιος αντίπαλος του Ολυμπιακού τέλη Ιουλίου στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με την ελβετική Βασιλεία και την Μπεσίκτας) εφόσον πρωταθλήτρια Ολλανδίας γίνει η Άϊντχοβεν. Διότι τότε ο Ολυμπιακός θα είναι στους μη ισχυρούς της κλήρωσης μαζί με την Πλίζεν και τη Λασκ…

• Εάν το πρωτάθλημα πάρει η Γαλατασαράϊ κι έρθει δεύτερη η Μπασάκσεχιρ, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς (είτε πάρει το πρωτάθλημα στην Ολλανδία ο Άγιαξ, είτε η Αϊντχοβεν) και θα έχει να αντιμετωπίσει μία εκ των Μπασάκσεχιρ, Πλίζεν, Λασκ. Αυτή η εξέλιξη θεωρητικά μοιάζει με την καλύτερη για τον Ολυμπιακό.

• Εάν όμως το πάρει η Γαλατά και τερματίσει δεύτερη η Μπεσίκτας και πάρει τον τίτλο στην Ολλανδία η Άϊντχοβεν, τότε ο Ολυμπιακός θα πάει στους μη ισχυρούς και θα έχει να αντιμετωπίσει έναν εκ των Άγιαξ, Μπεσίκτας, Βασιλεία…Με πρωταθλητή τον Άγιαξ, σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα κληρωθεί με μία εκ των Άϊντχοβεν, Πλιζέν, Λασκ.

• Εάν παραμείνουν πρώτη η Μπασάκσεχιρ και δεύτερη η Γαλατά, τότε ό,τι κι αν γίνει στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς και θα έχει να αντιμετωπίσει μία εκ των Πλιζέν, Γαλατά, Λασκ.

• Εάν, όμως, τερματίσει πρώτη η Μπασάκ και δεύτερη η Μπεσίκτας και το πάρει ο Άγιαξ, τότε ο Ολυμπιακός για να είναι στους ισχυρούς (μαζί με Μπεσίκτας και Βασιλεία) και θα έχει να αντιμετωπίσει μία εκ των Άϊντχοβεν, Πλιζέν, Λασκ.

• Τέλος, με πρώτη την Μπασάκ, δεύτερη την Μπεσίκτας και πρώτη την Άϊντχοβεν, ο Ολυμπιακός θα είναι στους μη ισχυρούς και θα παίξει με έναν εκ των Άγιαξ, Μπεσίκτας, Βασιλεία.

• Κοινώς, το θεωρητικά πάντα καλύτερο για τον Ολυμπιακό, θα ήταν να πάρει τον τίτλο στην Τουρκία η Γαλατά και να έρθει δεύτερη η Μπασάκ. Υπό την έννοια ότι έτσι ο Ολυμπιακός αποφεύγει να αντιμετωπίσει Άγιαξ, Άϊντχοβεν, Γαλατά και Μπεσίκτας…

• Κατά δεύτερον, ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να πάρει τον τίτλο ο Άγιαξ στην Ολλανδία η, έστω να τερμάτιζε τρίτη στην Τουρκία η Μπεσίκτας, ώστε να απέφευγε αυτές τις δύο ομάδες…

• Παρεμπιπτόντως…

Πρώτον, στην Ολλανδία Άγιαξ και Άϊντχοβεν είναι ισόβαθμοι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και φαβορί είναι ο Άγιαξ, λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων!

Δεύτερον, στην Τσεχία η Πλιζέν είναι δεύτερη, τέσσερις πόντους πίσω από την Σλάβια Πράγας, αλλά έχει ακόμη αρκετά παιχνίδια εκεί το πρωτάθλημα.

Και τρίτον, στην Αυστρία η Λασκ είναι έξι πόντους μπροστά από την τρίτη Φόλφσμπεργκεν, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη και με βέβαιη πρωταθλήτρια τη Σάλτσμπουργκ.

Ακόμη όμως κι αν αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα σε Τσεχία κι Αυστρία, αυτό δεν επηρεάζει τη θέση του Ολυμπιακού στους ισχυρούς της κλήρωσης που θα γίνει στις 18 Ιουνίου. Απλά, αντί υποψήφιοι αντίπαλοι του να είναι Πλιζέν και Λασκ, μπορεί να είναι Σλάβια και Φόλφσμπεργκεν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube