Ο Λέο Τιλίκα προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια. Ζούσε στις φαβέλες της Βραζιλίας, αλλά είχε μάθει να αποφεύγει τον κίνδυνο. Παρόλα αυτά δεν ξεχνάει από που προήλθε, ούτε την οικογένειά του την οποία συνεχίζει να στηρίζει.

«Η οικογένειά μου είναι φτωχή, προερχόμαστε από τις φαβέλες. Η ζωή στη φαβέλα είναι αρκετά δύσκολη, υπάρχουν κάποιες ζώνες που αν τις περάσεις μπλέκεις σε μπελάδες και κινδύνους, ξέρουμε για το trafficking αλλά και άλλα πράγματα που γίνονται εκεί.

Προσπαθώ να βοηθάω ακόμα την οικογένειά μου οικονομικά, γιατί ο πατέρας μου και η αδερφή μου έχουν ανάγκη. Είναι κάτι που δεν μου το ζητάνε, αλλά θέλω να το κάνω. Βοηθάει στο να γίνονται πιο δυνατοι οι δεσμοί της οικογένειας. Μου λείπουν πάρα πολύ»
, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το ποδόσφαιρο ήταν μια διέξοδος για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μιλώντας στο podcast των Αρκάδων ανέφερε πως ακόμη θυμάται την πρώτη φορά που πήρε χρήματα στα χέρια του: «Για εμένα το ποδόσφαιρο ήταν μία διέξοδος, από την πρώτη στιγμή που έβλεπα πιο σοβαρά το ποδόσφαιρο είχε στόχο να τα πάω καλύτερα για να βοηθήσω την οικογένειά μου, όχι ότι τα πράγματα ήταν τραγικά αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα θες το καλύτερο για την οικογένειά σου.

Τα πρώτα λεφτά που κέρδισα, τα θυμάμαι ακόμα, τα έβαλα στην τσέπη μου όσο πιο βαθιά μπορούσα και έβαλα το χέρι μου για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα τα χάσω. Πήγα σπίτι μου, τα έδωσα στην μητέρα μου και της είπα πάρτα για να κάνεις ένα γερό τσιμπούσι για όλους τους γείτονες».



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσακίρης: «Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να ''τελειώσει'' τον έναν εκ των δύο διεκδικητών του τίτλου»

Νικολακόπουλος: «Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και οι πιθανές εκπλήξεις»

Αθανασίου: «Με νίκη μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός-Κίνητρο να τελειώσει απ' το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό»

Τσανάκας: «Βγάζει αντίδραση ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ όταν βρίσκεται σε οριακή κατάσταση»

Τσορμπατζόγλου: «Δύσκολο να ξεκινήσουν όσοι επέστρεψαν τώρα στις προπονήσεις»

Κετσετζόγλου: «Πιθανότατα με δίδυμο Βάργκα-Ζίνι στην επίθεση κόντρα στον ΠΑΟΚ»

Απάντηση Ατρόμητου σε Παντελίδη: «Λίγος για Super League - Να τον καλέσουν οι αρχές, αλλιώς θα το κάνουμε εμείς»

Παγκάκης: «Λόγοι πρεστίζ και ουσίας για Παναθηναϊκό, να παίξει με τα νεύρα του Ολυμπιακού - Το πλάνο του Μπενίτεθ»

Αρχηγικό κάλεσμα Ζίβκοβιτς: «Ξεχνάμε ό,τι έγινε και πάμε για πρωτάθλημα»

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα κρίσιμα ματς που θα κρίνουν πολλά