Υπόκλιση σε μια ακόμα μεγάλη μορφή του παρελθόντος θα κάνει η μπασκετική ΑΕΚ.

Όπως έχει συμβεί και με αρκετές ακόμα φυσιογνωμίες που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, η «Ένωση» θα τιμήσει το Σάββατο τον Βασίλη Γκούμα.

Πριν το πρώτο παιχνίδι λοιπόν για τα πλέι-οφ της Basket League ο παλαίμαχος άσος θα παραλάβει πλακέτα από την ΚΑΕ και θα αποθεωθεί από τον κόσμο που θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ

«Η ΑΕΚ BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Σαββάτου (18/05, 19:30) της “Βασίλισσας” με το Χολαργό για την πρώτη φάση των πλέι οφ της betshop.gr Basket League θα τιμήσει τον Βασίλη Γκούμα.

Ο “Αυτοκράτορας” του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο πρώτος σκόρερ (30 π.) στον πρώτο τίτλο της ΑΕΚ, μετά από 11 “πέτρινα χρόνια”, την 17η Ιουλίου 1981, όταν η “Βασίλισσα” στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στον Τελικό της Γλυφάδας με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Ήταν ο πρώτος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο πρωτάθλημα (9 Δεκεμβρίου 1983, ΑΕΚ-ΒΑΟ), έως τον Φεβρουάριο του 1992.

Τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και 8ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Ο Βασίλης Γκούμας αποχώρησε από το παρκέ έχοντας σημειώσει συνολικά 11.030 πόντους με τον Πανελλήνιο, την ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό. Υπήρξε αθλητής της Μεικτής Κόσμου και της Μεικτής Ευρώπης.

Ο Βασίλης Γκούμας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ)».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.