Τιμωρία, που δυσκολεύει αφάνταστα το έργο του ΠΑΟΚ στα play offs, επιβλήθηκε για τα γεγονότα του επαναληπτικού ημιτελικού του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να επιβάλει στο «Δικέφαλο του Βορρά» ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (που θα κληθεί να εκτίσει με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στα play offs), καθώς και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η ποινή είναι εφέσιμη, αλλά οι πιθανότητες να μειωθούν οι «καμπάνες» δεν είναι πολλές. Σημειώνεται πως στον ΠΑΟΚ έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη και για κάποια επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό κι επειδή είναι υπότροπος υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη ποινή.

Απ' την ανακοίνωση της ΕΠΟ δεν γίνεται σαφές το που θα ισχύσει το -3. Αν δηλαδή θα αφορά την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας που ολοκληρώθηκε και δεν επηρεάζει τους Θεσσαλονικείς ή αν θα ισχύσει στα τωρινά πλέι οφ. Στη δεύτερη περίπτωση, η ομάδα θα βρεθεί στους μηδέν βαθμούς και θα υπολείπεται τριών από Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ. Απ' την ΠΑΕ ΠΑΟΚ βγαίνει πως η ελληνική ομοσπονδία δεν είναι αρμόδια για να αποφασίσει το που θα μετρήσει η απώλεια βαθμών.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δέχεται εν μέρει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την πράξη που αναφέρεται στο σκεπτικό. Κηρύσσει πειθαρχικά ελεγκτέα αυτή, κατά τα λοιπά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) πειθαρχική χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, β) ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές, γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 16/4)».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η αποστολή του Βόλου για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ

Τσανάκας: «Ο Ολυμπιακός αφοσιώνεται πλήρως στον πιο μεγάλο στόχο του - Πρέπει να ανεβάσει στροφές επιθετικά»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα και το ''πρέπει'' είναι τεράστιο»

Η αποστολή του Πανσερραϊκού στη δύσκολη δοκιμασία του κόντρα στον Ολυμπιακό

Σαββόπουλος: «Ο Άρης προσπαθεί να κάνει ξανά καινούρια αρχή - Τα πλάνα του Γρηγορίου για Παναθηναϊκό»

Τσακίρης: «Αν όλα πάνε καλά, θα είναι έντονη η αναγνώριση στη δουλειά του Νίκολιτς από τον κόσμο της ΑΕΚ στον Βόλο»

Δεσύλλας: «Έφερε προσμονή στον κόσμο του ο Παναθηναϊκός - Αρκετά μεγάλο ροτέισον με τον Άρη»

Με απουσίες αλλά και επιστροφές στην Τούμπα ο Asteras AKTOR

Άφιξη του Ολυμπιακού στις Σέρρες με αποθέωση από τον κόσμο

Αναστασίου: «Ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.