Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, δέχτηκε το πόρισμα της ΕΕΑ και τιμώρησε με την μικρότερη, πλην πιθανότατα καθοριστική όμως αναφορικά με την διαμόρφωση των ισορροπιών, ποινή των μείον 5 πόντων στον ΠΑΣ. Αυτόματα με αυτήν την απόφαση ο ΠΑΣ από την 5η θέση τον φέρνει στην 8η με 31 και πλέον οι ισορροπίες που διαμορφώνονται είναι εντελώς διαφορετικές με τους υπόλοιπους μνηστήρες να έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν και να ελπίζουν βάσιμα.

Πριν προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση, για τον τρόπο που διαμορφώνονται οι ισορροπίες, οφείλουμε να βάλουμε τους δύο απαραίτητους αστερίσκους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την απόφαση που εκκρεμεί από το CAS για τον Άρη και ο δεύτερος με την τύχη που θα έχει η έφεση που ήδη έχει ασκήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 36Β. (24)

Οι «πράσινοι» για να μην μπουν σε περιπέτειες ως προς την παρουσία τους στην εξάδα θέλουν νίκη απέναντι στην Ένωση την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαϊδης» για να ξεμπερδεύουν. Το τελευταίο τους ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολο, κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και θέλουν τρίποντο στο αθηναϊκό ντέρμπι για να μην χρειάζονται κομπιουτεράκια την τελευταία αγωνιστική. Αν κερδίσουν ένα ματς θα είναι και μαθηματικά μέσα γιατί με τον Άρη που είναι 7ος αυτή τη στιγμή (με τα τωρινά δεδομένα) είναι εξασφαλισμένοι αφού υπερτερούν μαζί τους σε ισοβαθμία. Αν όμως οι Θεσσαλονικείς πάρουν τους βαθμούς πίσω, τότε υπάρχει θέμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ 35Β. (23)

Ο Αστέρας έχει να δώσει τα περισσότερα ματς, πλην όμως έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα. Καθοριστικής σημασίας και σίγουρα το απαραίτητο για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη μάχη της εξάδας, είναι το παιχνίδι που θα διεξαχθεί το Σάββατο (26/2) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ο Αστέρας έχει να παίξει με τον Αρη σε αυτή την αναμέτρηση, κατόπιν με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» την Τετάρτη και μετά το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Αστέρας έχει στις ισοβαθμίες όλους τους διεκδικητές με μοναδική εξαίρεση τον Άρη με τον οποίο θα ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά το μεταξύ τους παιχνίδι.

ΟΦΗ 34Β (24)

Ο ΟΦΗ έχει δύσκολο έργο, αφού θα πρέπει να παίξει στο Φάληρο την Κυριακή απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έχει λαβωμένο γόητρο και είναι πολύ πιθανό να πληρώσει τα σπασμένα με δεδομένο πως πάει και με πολλές ελλείψεις κόντρα στον πρωταθλητή. Την τελευταία αγωνιστική έχει τον Απόλλωνα εντός έδρας και σε μια λογική αποτελεσμάτων μίας νίκης και μίας ήττα θα πάει στους 37 βαθμούς.

ΑΡΗΣ33Β (24)

Οι Θεσσαλονικείς έχουν να περιμένουν την απόφαση του CAS μέσα στις επόμενες μέρες και δίνουν μια πολύ μεγάλη μάχη πλέον με αντίπαλο τον Αστέρα αυτή την αγωνιστική και υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Αν η ομάδα των «κίτρινων» πάρει πίσω τους έξι πόντους, με δύο ισοπαλίες ή μία νίκη στα ματς που τους απομένουν ή έστω και με έναν πόντο, θα είναι μέσα στην εξάδα, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, αλλιώς το αυριανό ματς είναι καθοριστικό.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 31Β (24)

Ο ΠΑΣ για να μπορέσει πλέον να μπει στο κόλπο αν η ποινή μείνει έχει θα πρέπει να επικρατήσει τόσο στην αναμέτρηση με τη Λαμία στην έδρα του, όσο και στο ματς με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Έχει την ισοβαθμία με τον Άρη, έχει δύο ισοπαλίες με τον ΟΦΗ και μειονεκτεί έναντι του Αστέρα. Ψυχολογικά και μέχρι να εκδικαστεί η έφεση σίγουρα έχει να ξεπεράσει το εμπόδιο πως θα πρέπει να σταθεί όρθιος μετά από αυτή την απόφαση, αλλά από την άλλη είναι η ομάδα που έχει ίσως τα πλέον βατά παιχνίδια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube