Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου Brent σκαρφάλωσαν στα 103 δολάρια ανά βαρέλι την Πέμπτη, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν άκαπρπες και το Στενό του Ορμούζ παραμένει ουσιαστικά κλειστό.

Η Τεχεράνη συνεχίζει να διεκδικεί τον έλεγχο της πλωτής οδού, περιορίζοντας σχεδόν όλη τη διεθνή κυκλοφορία.

Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμένων για να εντείνουν την πίεση στην Ισλαμική Δημοκρατία, μια κίνηση που η Τεχεράνη έχει καταδικάσει ως παραβίαση της εκεχειρίας, σημειώνει το Trading Economics.

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) δήλωσε ότι η τρέχουσα εκεχειρία θα παραμείνει σε ισχύ επ' αόριστον, καθώς η Ουάσινγκτον αναμένει μια αναθεωρημένη πρόταση από το Ιράν, αν και η Τεχεράνη έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε συνομιλίες στο εγγύς μέλλον.

Από την πλευρά της προσφοράς, τα στοιχεία της EIA αποκάλυψαν μειώσεις στα αποθέματα των ΗΠΑ σε βασικά προϊόντα διύλισης, υποδεικνύοντας ισχυρή ζήτηση τόσο στην εγχώρια κατανάλωση όσο και στις εξαγωγές.

Το συμβόλαιο του Brent (Ιουνίου) κινείται ανοδικά κατά 1,37%, στα 103,30 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη (07:20 ώρα Ελλάδος), ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (συμβόλαιο Ιουνίου) σημειώνει άνοδο 1,56%, στα 94,42 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ισόβια στον ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ στη Χαλκιδική – Οι ποινές των υπόλοιπων κατηγορούμενων

«Πριν τον τερματισμό»: Παρότι οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικά drones η συμφωνία δείχνει κοντά

Θρήνος στον Λόγγο Αιγίου: «Πώς μπόρεσε και το έκανε; Να πει ''το έκανα συγχωρήστε με''»

Μητσοτάκης: Νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε βάρος 10 ατόμων για την απόρριψη 56 φορτίων μπάζων χωρίς άδεια

Τα μυστικά της Brunello Cucinelli: Πώς παραμένει στην κορυφή της πολυτέλειας

ΕΛΑΣ: Το Athens Pride μας αφορά, o αγώνας τους δεν σταμάτησε στην κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας

Τραγωδία σε επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα απεγκλωβίστηκε από μηχάνημα χωρίς τις αισθήσεις της

Κύπρος: Προς μόνιμη παρουσία ελληνικών μαχητικών και πολεμικού πλοίου - Τι επιδιώκει η Λευκωσία