Το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League που φέτος θα διεξαχθεί στη Λισαβόνα πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε με σκορ 1-0 της Μπάγερν Μονάχου μέσα στο «Μπερναμπέου».

Το ερώτημα είναι αν η παράδοση γέρνει υπέρ της «βασίλισσας» ή αν οι Γερμανοί μπορούν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση που δημιουργήθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε πως οι «μερένχες» έχουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν στην πατρίδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, διεκδικώντας εκεί να σηκώσουν το δέκατο κύπελλο πρωταθλητριών της ιστορίας τους.

Το ποσοστό επιτυχίας της «βασίλισσας» αγγίζει το εντυπωσιακό 85%, καθώς σε 14 ματς που έχει δώσει στην ημιτελική φάση και έχει κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι (ανεξαρτήτου έδρας) σε δώδεκα περιπτώσεις κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης (Κύπελλο Πρωταθλητριών – Champions League).

Συγκεκριμένα, η Ρεάλ προκρίθηκε, έχοντας νικήσει στο πρώτο ματς, τις σεζόν: 1955/56 (Ίντερ), 1956/57 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), 1957/58 (Βάσας), 1958/59 (Ατλέτικο Μαδρίτης), 1959/60 (Μπαρτσελόνα), 1961/62 (Σταντάρ Λιέγης), 1963/64 (Ζυρίχη), 1965/66 (Ίντερ), 1980/81 (Ίντερ), 1997/98 (Ντόρτμουντ), 1999/2000 (Μπάγερν Μονάχου) και 2001/02 (Μπαρτσελόνα). Οι αποτυχημένες προσπάθειες να φτάσει στον τελικό, αν και είχε επικρατήσει, ήταν το 1979/80 (Αμβούργο) και 2002/03 (Γιουβέντους).

Αντίθετα, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για τους Βαυαρούς, καθώς σε τέσσερις περιπτώσεις που έχουν χάσει στον πρώτο ημιτελικό έχουν καταφέρει μόλις μία φορά να φτάσουν στο τέλος της διαδρομής.

Η μοναδική πρόκριση της γερμανικής ομάδας ήταν τη σεζόν 1981/82, όταν είχε χάσει στο πρώτο ματς από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και στη συνέχεια έκανε την ανατροπή. Οι αποτυχημένες φορές ήταν τις σεζόν 1989/90 (Μίλαν), 1990/91 (Ερυθρός Αστέρας) και 1999/2000 (Ρεάλ). Συνεπώς, το ποσοστό της Μπάγερν είναι μόλις 25%.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάρωσε και στη Σερβία τη Λαρν ο Ερυθρός Αστέρας - Προκρίσεις για Φενέρ και Σλόβαν Μπρατισλάβας

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ισχυρής ΑΕΚ στα playoffs του Champions League

Έκανε το θαύμα στην Πολωνία η Άαρχους και έστειλε την ΑΕΚ στους ισχυρούς του Champions League!

«Σέρβιρε» πρόκριση και αποχαιρέτησε τη Χάποελ Μπερ Σεβά ο Κάνγκουα!

Απίστευτα πράγματα στην Πολωνία: Η Άαρχους έστειλε στην παράταση το ματς με τη Λεχ Πόζναν και η ΑΕΚ ελπίζει!

Λύγισε στα πέναλτι από την Καϊράτ η Ομόνοια και τώρα... Λίνκολν

Παίζει και έρχεται: Ενδεκαδάτος Κάνγκουα στη ρεβάνς της Χάποελ Μπερ Σεβά με τη Βίκινγκουρ!

Παίζει σήμερα ο Κάνγκουα και έρχεται στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό

Η Τουν τα έκανε θάλασσα και δυσκόλεψε την παρουσία της ΑΕΚ στους ισχυρούς των playoffs - Οι πιθανοί αντίπαλοι

Champions League: Η εικόνα των playoffs πριν από την κλήρωση της Νιόν - Πού βρίσκονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός