Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε και η διοργάνωση ανανέωσε το ραντεβού της με τους φιλάθλους για το Φεβρουάριο. Ποιοι όμως ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, ομάδες και παίκτες, σε αυτά τα πρώτα έξι ματς; Οι απαντήσεις με τη γλώσσα των αριθμών ακολουθούν.

Όσοι κατηγορούν τον Μουρίνιο για αντι-ποδόσφαιρο, ας το ξανασκεφτούν. Η δική του Τσέλσι ήταν η πιο παραγωγική ομάδα στη φάση των ομίλων με 17 γκολ. Ο Ολυμπιακός μοιράζεται την ενδέκατη θέση με την Παρί Σεν Ζερμέν με 10 τέρματα.



Να και η κατανομή των γκολ… Δείτε ποια μπήκαν με πέναλτι, κεφαλιές, αριστερό ή δεξί πόδι, με σουτ εκτός ή εντός περιοχής.



Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχούν σε επιθετικές προσπάθειες, έχοντας 123 και 121 αντίστοιχα. Δείτε το μέσο όρο ανά αγώνα, τα σουτ εντός και εκτός εστίας, αυτά που αποκρούστηκαν, αλλά και τα δοκάρια.



Στις πάσες δεν είναι πρώτη η Μπαρτσελόνα κι αυτό είναι είδηση. Είναι τρίτη, πίσω από Ρεάλ και Μπάγερν. Ο Ολυμπιακός είναι μόλις 25ος. Δείτε τις πάσες που επιχείρησε κάθε ομάδα, πόσες ήταν επιτυχείς, το αντίστοιχο ποσοστό, αλλά και το μέσο όρο κατοχής.



Πιο σκληρή ομάδα ήταν η Λεβερκούζεν. Δείτε τον πίνακα με τα φάουλ κατά, υπέρ, αλλά και τις κάρτες.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα ατομικά στατιστικά. Στα γκολ πρώτος σκόρερ ήταν ο Λουίς Αντριάνο της Σαχτάρ. Δείτε πώς σκόραρε καθένα από τα πρώτα «όπλα» των ομίλων στον πίνακα που ακολουθεί.



Τις περισσότερες προσπάθειες να σκοράρει είχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο (18) με τον Λιονέλ Μέσι να ακολουθεί (12). Δείτε τα σουτ τους εντός και εκτός εστίας, αλλά κι αυτά που αποκρούστηκαν ή κατέληξαν στο δοκάρι.



Στις πάσες υπήρξε έκπληξη. Όχι απλώς δεν βρέθηκε παίκτης της Μπαρτσελόνα στην πρώτη πεντάδα για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, αλλά πρώτος ήταν ένας αμυντικός, ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Δείτε τους κορυφαίους σε πάσες, πετυχημένες πάσες, ποσοστό επιτυχίας, αλλά και σέντρες.



Όσο για τις ασίστ; Η κορυφή ισπανοκρατείται, αφού τη μοιράζονται έχοντας από τέσσερις ο Σεσκ Φάμπρεγας της Τσέλσι και ο Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης.



Πιο… τρεχαλατζής παίκτης των ομίλων ήταν ο Μιχαήλ Γκόρντεϊτσουκ της ΜΠΑΤΕ που διήνυσε στους ομίλους περίπου 74.500 μέτρα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τζορτζ Μπάλντοκ: Ο βασικός μπακ της Εθνικής που έχει φάει με το κουτάλι τα αγγλικά γήπεδα στα πράσινα!

Ο «βιονικός» Έσε έχει 82 ματς σε 17 μήνες, 6.717 αγωνιστικά λεπτά και αποδεικνύεται καταλυτικός για τον Ολυμπιακό!

Η αποκάλυψη του Ιωάννη: Ο Παπαπέτρου βρήκε τον εαυτό του και ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό!

Πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού με 30+ γκολ έπειτα από πολλά χρόνια ο Ελ Κααμπί - Ο προηγούμενος ήταν ο…

Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της!

Η αρχηγική επιστροφή του «Παπ» και το «παρών» του Μιλουτίνοφ: Τα σημεία από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

«Η καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός η Άστον Βίλα - Αυτά είναι τα… όπλα της»

Μεντιλίμπαρ-Έμερι: Αλληλοσεβασμός και… παρελθόν στη βασκική μονομαχία μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα!

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του…

Το ματς-έπος, ο ΠΑΟΚ που αρνείται να πεθάνει και η ΑΕΚ που δεν... μαθαίνει: Τα σημεία από την ντερμπάρα της Τούμπας!