Απίστευτος είναι ο λόγος της αργοπορίας των Κιλιάν Εμπαπέ και Αντριάν Ραμπιό στο κυριακάτικο ντέρμπι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μαρσέιγ…

Οι δύο Γάλλοι δεν ήρθαν στην ώρα τους για το κρίσιμο παιχνίδι, επειδή παρακολουθούσαν το ισπανικό ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τιμωρήθηκαν από τον Τόμας Τούχελ, που εξέλαβε την καθυστέρηση ως έλλειψη σεβασμού και τους άφησε στον πάγκο.

Τo παιχνίδι της Παρί με τη Μαρσέιγ είναι το μεγαλύτερο γαλλικό ντέρμπι της Ligue 1 και ο Γερμανός τεχνικός έκρινε πως οι δύο σταρ έδωσαν προτεραιότητα στο ισπανικό «Clasico».

Οι δύο παίκτες έφθασαν 25 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα συνάντησης της ομάδας και ως εκ τούτου δεν ξεκίνησαν βασικοί, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Ο Εμπαπέ μπήκε πάντως στο παιχνίδι ως αλλαγή και στο 65ο λεπτό πέτυχε το παρθενικό γκολ της αναμέτρησης, που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους Παριζιάνους.

Ο Τζούλιαν Ντράξλερ πέτυχε στις καθυστερήσεις το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που σηματοδότησε την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη της Παρί σε ισάριθμες αναμετρήσεις, επίδοση που ισοφάρισε το προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Νεϊμάρ υπερασπίστηκε πάντως την απόφαση του προπονητή του με σχετική του δήλωση.

«Είναι μεταξύ αυτών και του προπονητή. Ναι πρέπει να σέβονται το πρόγραμμα, κάτι που δεν έκαναν. Το ξέρουν, είναι σπουδαίοι παίκτες, σημαντική στην ομάδα μας και υποφέραμε εξαιτίας τους. Αλλά αυτό είναι εσωτερικό ζήτημα. Ο Κίλιαν μπήκε και μας κέρδισε το παιχνίδι», τα λόγια του Βραζιλιάνου.

Όσον αφορά τον Τούχελ, τόνισε πως ήταν δύσκολη απόφαση.

«Έπρεπε να σκεφτώ αρκετά. Είναι ζήτημα πειθαρχίας όταν ένας παίκτης έρχεται αργοπορημένος σε μια συνάντηση και δεν τιμωρείται».

Επιμέλεια: Ορφέας Πρασσάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube