Η λειψανδρία των Λέικερς φάνηκε περισσότερο από ποτέ τα ξημερώματα στον αγώνα τους με τους Καβαλίερς.

Στον αγώνα του Κλίβελαντ ο Μάικ Ντ’ Αντόνι είχε μόνο οκτώ παίκτες στη διάθεσή του, καθώς Κόμπι Μπράιαντ, Πάου Γκασόλ, Τζόντι Μικς και Τζόρνταν Χιλ είναι τραυματίες, ο Στιβ Νας αποφασίστηκε να μην παίξει συνεχόμενα παιχνίδια μετά την επάνοδό του από πολύμηνη απουσία, ενώ ο Μάνι Χάρις «κόπηκε» από το ρόστερ μετά την ολοκλήρωση του δεκαήμερου συμβολαίου του.

Θεωρητικά οκτώ παίκτες θα ήταν αρκετοί για να… βγει ένα ματς. Έλα όμως που αποδείχτηκε το αντίθετο. Ο Νικ Γιανγκ αποχώρησε με διάστρεμμα στο πρώτο ημίχρονο, ο Κρις Κέιμαν αποβλήθηκε με έξι φάουλ νωρίς στην τέταρτη περίοδο και ο Τζόρνταν Φάρμαρ έπαθε κράμπες και οι Λέικερς έμειναν με πέντε παίκτες.

Τα χειρότερα όμως δεν είχαν ακόμη έρθει. Με 3:32 να απομένουν για το τέλος, ο Ρόμπερτ Σάκρε χρεώθηκε με έκτο φάουλ και έπρεπε να αποβληθεί. Όμως ο Μάικ Ντ’ Αντόνι δεν είχε άλλον υγιή παίκτη στον πάγκο και βάσει των κανονισμών ο Σάκρε παρέμεινε στο παρκέ, με τους Καβαλίερς να κερδίζουν έναν πόντο από τεχνική ποινή και να πλησιάζουν στους οκτώ (103-111). Τέτοια θα χρεωνόταν σε κάθε επόμενο φάουλ του συγκεκριμένου παίκτη, που πάντως προφυλάχθηκε μέχρι το φινάλε και έτσι οι Λέικερς «επιβίωσαν» και μάλιστα επικράτησαν 119-108.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube