Τα είχε όλα η φετινή χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το πρωτάθλημα έκανε «φτερά» από νωρίς, ακολούθησε, η πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του συλλόγου, απόλυση προπονητή και ο εφιάλτης έλαβε τέλος στην τελευταία αγωνιστική, όταν κανένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Premier δεν είχε το όνομα των «κόκκινων διαβόλων».

Αυτή, είναι και η μεγαλύτερη πληγή για την καταστροφική χρονιά της Γιουνάιτεντ, που θα έχει και σημαντικό αντίκτυπο και στην επόμενη σεζόν, όχι για το γόητρο αλλά για την… τσέπη, καθώς τα έσοδα που χάνονται – ακόμη και από το Europa League- είναι σημαντικά.

Έτσι, την επόμενη σεζόν στο «Όλντ Τράφορντ» δεν θα έχει… σεντόνι για πρώτη φορά έπειτα από τη σεζόν 1995-96. Ενώ, ο σύλλογος βλέπει για πρώτη φορά τον δρόμο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να κλείνει έπειτα από 25χρόνια.

Βέβαια, η καταστροφική χρονιά έχει εξήγηση… με αριθμούς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε τη σεζόν με τους λιγότερους βαθμούς (64), τις λιγότερες νίκες (19) και τις περισσότερες ήττες (12) στην ιστορία της στην Premier League.

Γιάννης Σταυρόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα... σάρωσε όλα τα βραβεία της Premier League για τον μήνα Σεπτέμβριο η Μπράιτον!

Μάντσεστερ Σίτι: Κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης ενοχής της

Premier League: Ο Γκρος νίκησε τον Κωστούλα και κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα

Αγγλική Ομοσπονδία για υπόθεση Σίτι: «Σημαντικές επιπτώσεις για την ακεραιότητα του αθλήματος»

Ρούι Πίντο: «Ο Ινφαντίνο γνώριζε από το 2014 τις παρατυπίες της Μάντσεστερ Σίτι»!

Απίστευτο: Δεύτερος παίκτης της Χαλ μέσα σε 3 εβδομάδες που τουμπάρει το αυτοκίνητό του κοντά στο προπονητικό κέντρο!

«Κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και η Ίντερ ενδιαφέρονται για τον Κωστούλα»

Teamtalk: Λίβερπουλ και Τότεναμ παρακολουθούν τον Τζολάκη

Στην αντεπίθεση η Etihad: Απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League

Η εξομολόγηση Ρίτσαρντς για την ενοχή της Σίτι: «Απόλυτα συντετριμμένος, σπαρακτική αβεβαιότητα - Νιώθω θλίψη και θυμό»